Etterlengta Vålerenga-seier mot Brann

Vålerenga vinner en etterlengta seier mot Brann etter en forløsende scoring av Herolind Shala!

Kampen starter forsiktig det første kvarteret, uten de største mulighetene. Så kommer en god Vålerenga-periode, og etter 17 minutter kommer kampens første sjanse.

Mathias Vilhjalmsson header like utenfor på et fint innlegg. Minuttet senere kommer en enda større mulighet, da Vega drar seg fint inn i feltet. Han blir blokkert, men Aron Dønnum får returen i meget farlig posisjon. Han rekker dessverre ikke å sette ballen i mål, og den blokkeres til en corner. Etter 21 minutter kommer nok et innlegg til Vilhjalmsson, men headingen blir litt for svak.

Mange sjanser i første omgang

Vålerenga fortsetter presset i første omgang, og etter 29 minutter kommer nok en farlig Vilhjalmsson-heading.

Etter dette følger et opphold i kampen, da dommeren stopper kampen i noen minutter grunnet bluss innkastet på kunstgressmatta fra Branns bortesupporterfelt. Etter 41 minutter kommer Shala seg fint fri på venstresiden. Han legger inn til Vilhjalmsson, men spissen vår klarer det bare nesten også denne gang.

Det forløsende målet

Det legges til 4 minutter i første omgang, og det er akkurat nok! Aron Dønnum kommer seg nesten ned til dødlinja, legger ut til Herolind Shala, som klinker ballen knallhardt i mål!

Dermed går lagene til pause med 1-0 til Vålerenga, en fortjent ledelse etter spill og sjanser.

Holder unna i andre omgang

Andre omgang starter rolig. Etter et kvarter gjør Brann et dobbeltbytte som gir Brann et lite overtak, uten at de kommer til de helt store sjansene.

Vålerenga har også sine muligheter. Dønnum og Adekugbe kombinerer fint foran mål, men Shalas avslutning går rett i en rødkledd forsvarer.

Brann gjør sitt siste bytte og setter inn Azar Karadas. Vålerenga gjør også sine bytter, og Felix Horn Myhre, Markus Nakkim og Bård Finne gjør sammen med resten av laget en kjempeinnsats for å holde ledelsen.

Kampen ebber ut, og dermed tar Vålerenga tre meget etterlengta poeng!

Vålerenga kommer med mer reaksjoner og intervjuer senere.