Engaland besøkte fantastiske Hadeland

Tidligere denne uka satte Engaland seg på bussen og reiste ut av byen til Hadeland og Gran fotball.

Gran er en av Vålerengas samarbeidsklubber, og derfor var det naturlig at Engaland tok turen med 20 spillere og besøkte klubben på Hadeland. Flere hundre var møtt opp til en fantastisk kveld hvor fotballglede sto i fokus.

OBOS spanderer

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Hadeland Gran portal_VFE

På et praktfullt anlegg tok Gran i mot Engaland med åpne armer. Naboklubbene var naturligvis også invitert, og hele idrettsanlegget var pakket inn i Vålerengas farger takket være Engaland-partner OBOS. De spanderte kaffe på alle voksne og invitasjoner til neste hjemmekamp. Gran serverte nydelig grillmat og fikk alle inntektene fra kiosksalget som seg hør og bør.

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Hadeland Gran Hoppeslott_cato

På OBOS sin Engaland-hoppesklie var det fullt trykk hele dagen, mens fra scenen fikk man herlig musikk og god stemning fra Grans egen speaker.

Ungdomsseminar

Mens «Tippen» hadde sitt show på banen, hadde de eldste spillerne i Gran et ungdomsseminar med visekaptein Jonatan Tollås Nation. Der fikk de vite alt om hvordan han utviklet seg til å bli fotballproff til kosthold og hvordan man trener i Vålerenga.

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Hadeland Gran Jonatan Tollås Nation seminar_VFE

Det var først som 16-åring hvor han la bort håndballen for å satse utelukkende på fotball, og han fortalte også hvordan man kan trene godt selv om man er skadet. Etter seminaret fikk de egen trening med Vålerenga-legenden Knut Arild Løberg.

Men ikke før Løberg og et knippe andre legendespillere som Erik Foss og Tom Henning Hovi hadde spilt mot legendelaget til Gran. Man kan si mye om den fysiske formen til spillere som hadde storhetstiden sin på 80-tallet, men vinnerviljen er den samme!

Lek og moro

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Hadeland Gran Christian Dahle Borchgrevink_cato

Samtidig var det tid for fotballtrening for de yngste barna. De ble delt inn i seks forskjellige poster hvor 20 Vålerenga-spillere hjalp til med trening i alt fra skudd og dribling til lek og moro. Én av postene er alltid avsatt til Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn de prater om rasisme, mobbing og fair play.

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Hadeland Gran Samfunn_VFE

Med ti minutter på hver post fikk alle muligheten til å både trene og leke seg med spillere de vanligvis kun ser på TV. Til slutt kunne man knapt se hvem som hadde det mest moro; Vålerenga-spillerne eller barna. Glisene gikk i hvert fall rundt ansiktet på alle.

«Drømmekampen»

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Hadeland Gran Drømmekampen_cato

Ett av høydepunktene når Engaland kommer på besøk er «Drømmekampen» hvor alle barna spiller mot ti Vålerenga-spillere på full bane. Som vanlig hadde hjemmelaget ballen mest, men det var utrolig nok Vålerenga som tok ledelsen på ett av få angrep de hadde i kampen.

Men barna fikk sin utligning og presset på for et seiersmål, men kampen endte 1-1.

Så var det tid for lagbilde før alle de fremmøtte ble invitert på Vålerengas neste hjemmekamp av Engaland-partner OBOS. Invitasjonene ble revet bort så det kan bli mange fra Hadeland på tribunen når Vålerenga tar i mot Viking om en drøy uke på Intility Arena.

Sjekk flere bilder fra besøket i bildegalleriet under.

Alle foto: Cato Ingebrigtsen.

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: