Ejuke sikra første seier på ny stadion

Samuel Kari Fridjonsson og Chidera Ejuke scora da Brann ble slått 2-1 søndag kveld.

Søndag kveld tok Vålerenga imot SK Brann til hovedkampen i Eliteseriens 23 runde, og for første gang på Vålerenga Kultur- og idrettspark tok hjemmelaget ledelsen og satte fyr på de drøyt 10.000 fremmøtte.

Islending i 100

Vålerenga gikk rett i strupen på Brann de første minuttene og fikk betalt allerede etter ni minutter.

Chidera Ejuke plukka opp 2. ballen etter et langt innkast av Samuel Kari Fridjonsson, og nigerianeren prøvde seg på et skudd fra kanten av 16-meteren. Forsøket gikk via et Brann-bein og falt perfekt ned til Fridjonsson som sto alene på bakre stolpe, Islendingen brukte ett touch før han la ballen forbi Piotr Lecijewski bakerst hos gjestene.

Saken fortsetter under bildet.

Samuel Kari Fridjonsson sendte Vålerenga i ledelsen mot SK Brann (Foto: Digitalsport)

Oppofrende i begge bokser

Etter Vålerengas ledelse kom Brann mer inn i kampen og skapte en vanvittig målsjanse etter 18 minutter. Deyver Vega fikk stå helt alene på syv meter, men avslutninga havna rett i klypene til Adam Larsen Kwarasey.

Like etter var Christian Grindheim centimetre fra å doble ledelsen for Vålerenga, men dessverre gikk avslutninga fra 16-meteren i tverrliggeren og ut.

Deilas menn har hatt stigning i programmet de siste kampene, og kriga som helter de første 45 minuttene mot Brann. Forsøkene fra gjestene ble blokkert med alt av kroppsdeler inne i egen boks, og fremover på banen skapte de også store muligheter.

Åpent mål

Sekunder før pause burde og skulle det stått 2-0 til Vålerenga, men Ejukes avslutning fra fem meter på åpent mål forsvant ut av stadion. Bommen til tross, Vålerenga leverte en meget solid førsteomgang og kunne gå til pause med en fortjent ledelse for første gang på ny stadion. Og Ejuke, han skulle få sin revansje mot slutten av oppgjøret.

Se jubelscenene fra garderoben i vinduet under:

Haugen utligna for Brann

Ledelsen holdt dessverre ikke lenge etter pause. Kun seks minutter ut i den andre omgangen satt den for gjestene da Fredrik Haugen utligna til 1-1 fra snaut tolv meter. Adam Larsen Kwarasey var uheldig med klareringa i feltet og ballen havna rett i beina på Branns midtbanespiller, som ikke nølte med å fyre av.

Tross kalddusjen holdt Vålerenga trøkket oppe og fortsatte å skape sjanser på Piotr Lecijewski, men Branns polske sisteskanse redda både skuddforsøket fra Samuel Fridjonsson og Simen Juklerød da timen var spilt.

Etter 72 minutter ropte hele stadion på straffe da Enar Jääger ble revet ned inne i Branns sekstenmeter, men dommer Dag Vidar Hafsås var ikke enig med hjemmepublikumet og dømte istedet corner.

Ejuke matchvinner

Vålerenga ga ikke opp kampen om tre poeng, og syv minutter før fulltid fikk gutta betalt. Chidera Ejuke gjorde alt på egenhånd og sendte Deilas menn i ledelsen, og denne gangen skulle det holde helt inn.

Skuddet fra sekstenmeteren snek seg inn i gjestenes venstre hjørnet og sørga for hjemmelagets første trepoenger på Vålerenga Kultur- og idrettspark.