- En veldig spennende midtbanespiller

Sakarias Opsahl har signert proffkontrakt og tar steget opp på A-laget.

Annonse:

Vålerenga har i dag sikra seg underskriften til midtbanetalentet Sakarias Opsahl. Unggutten har signert en avtale som strekker seg ut 2021 og blir en fast del av A-stallen til Ronny Deila & co. 

Opsahl spiller fast for Vålerenga 2 i PostNord-ligaen og er en viktig brikke på midten for Gard Holme. Nå bytter 19-åringen ut juniorgarderoben med fast plass i A-lagsgarderoben.  

Se intervju med Sakarias og Deila nederst i saken.

- Det er veldig spennende med ny kontrakt. Dette har vært en drøm siden jeg kom til klubben for tre år siden, sier han. 

På spørsmål fra kompisen Felix Horn Myhre om når publikum kan forvente seg å se han på banen for A-laget svarer han følgende: 

- Forhåpentligvis veldig snart, men det er ikke opp til meg å bestemme. Det er det trenerne som avgjør. 

Saken fortsetter under bildene: 

Kan få debuten allerede i 2018

Opsahl kom fra Stabæk til Vålerenga før 2016-sesongen, og har siden den gang spilt 29 kamper i PostNord-ligaen. Han er opprinnelig Heming-gutt og har spilt store deler av barne- og tidlig ungdomsår for de hvite og grønne.

I 2018 har unggutten vært involvert i 13 av 14 kamper, og var også på banen da laget tok en sterk borteseier mot Egersund mandag kveld. 

Deila har god tro på sin nye elev, og ser ikke bort ifra at 19-åringen kan få eliteseriedebuten allerede denne høsten. 

- Sakarias er en veldig spennende midtbanespiller med et fint steg og god teknikk. Han har naturligvis ting å utvikle seg på fysisk enda, men han er så god at han går inn i A-laget fra og med nå, og forhåpentligvis så får han debuten sin allerede i år, sier Deila. 

Felix Horn Myhre og Christian Borchgrevink var på utplassering i Vålerengas medieavdeling tirsdag, og under kan du se gutta intervjue sin "nye" lagkamerat, Sakarias Opsahl. 


Se intervju med Ronny Deila i vinduet under: 


Fakta

  • Navn: Sakarias Opsahl

  • Født: 17. juli 1999

  • Høyde: 189 cm

  • Posisjon: Midtbane

  • Antall kamper for Vålerenga 2: 29

  • Kontrakt ut 2021

Annonse fra Eliteserien: