retsius_grodem.jpg

- En av de største opplevelsene jeg har hatt til nå

MARBELLA: Magnus Retsius Grødem scora sitt første mål for Vålerenga mot Viking, og som Bryne-gutt var det ekstra spesielt.

Annonse:

Foran familie og venner på tribunen debuterte Magnus Retsius Grødem (19) fra start for Vålerenga i fjorårets siste kamp mot Viking, og unggutten krona det hele med scoring.


- Viking er kanskje ikke den klubben jeg liker mest, så det å score i min første kamp fra start for Vålerenga, med familie og venner på tribunen var spesielt. En av de største opplevelsene jeg har hatt til nå, sier Magnus Retsius Grødem.

Fant seg fort til rette i klubben

19-åringen var en ettertraktet spiller i fjor sommer, men i kampen om signaturen var det Vålerenga som trakk det lengste strået.

Selv sier Grødem at overgangen fra 1. divisjon til Eliteserien gikk raskere enn forventet, og gir mye av æren for det til miljøet som er i klubben.

- Frem til nå har tiden i Vålerenga vært veldig bra. Egentlig over all forventning, sier han og legger til:

- Jeg har kommet mye nærmere de målene jeg satt meg før jeg kom hit, og tilpasningsperioden gikk raskere enn forventet. Jeg ble veldig godt tatt imot og kom inn i et fint miljø både på og utenfor banen.

Skryter av kompetansen i teamet

Grødem har vokst etter overgangen til Vålerenga, og med det nye teamet på plass har han lært spesielt mye om det å være en 24-timersutøver. 

- Det er mye kompetanse hos alle i trenerteamet. Det er mange folk på ulike områder som alle har sine oppgaver, og vi lærer nye ting hele tiden, sier han.

Eliteserien 2017 nærmer seg med stormskritt, og gutta har vært igjennom både personlige og kollektive målsettinger i løpet av de to treningsleirene som har vært i vinter. Grødem har sitt mål klart.

- Vi hadde et møte på La Manga der vi diskuterte vårt personlige mål for sesongen. På det tidspunktet var mitt mål å få starte halvparten av kampene, men nå tenker jeg at jeg kan strekke meg enda høyere å kanskje spille meg til en fast plass på laget. Det er mitt største mål for sesongen, avslutter han.

Se intervjuet med Grødem i videovinduet øverst i saken.

Magnus Retsius Grødem

  • Født: 14. august 1998

  • Posisjon: Midtbane (ving)

  • Draktnummer: 29

  • Kallenavn: Rets

  • Antall kamper/mål for Vålerenga: 1/1

Annonse fra Obos-ligaen: