Drømmestart ga tre poeng i Tromsø

Vålerenga holdt lekestue på Alfheim i 1. omgang og tok sesongens andre borteseier lørdag kveld.

Det er ikke ofte man er målløs som skribent, men den førsteomgangen Vålerenga leverte i Tromsø er det vanskelig å beskrive med ord.

Etter en nesten-straffe til Tromsø etter tre minutter sa gjestene takk for følge og ga bånn gass fremover.

Jonatan Tollås Nation åpna ballet etter syv minutter da han, rolig og behersket ekspederte ballen i mål etter et sleivskudd fra Magnus Lekven.

Klikk-klakk i 16-meteren

Der kampens første scoringa var noget tilfeldig, var det klasse og kløkt bak nummer to.

Ghayas Zahid dobla for Vålerenga 16 minutter ut i oppgjøret, etter at Rasmus Lindkvist kom seg ned til dødlinja og fikk lagt ut 45 grader.

Zahid tok en berøring før han curla ballen inn i det lengste hjørnet.

Og mer skulle det bli

Tromsø ble fullstendig overkjørt på eget kunstgress de første 20 minuttene, og selv om vertene hadde et stolpeskudd etter kvarteret, var det Vålerenga alt dreide seg om.

To minutter etter at Zahid hadde dobla for Oslos stolthet økte Bård Finne til 3-0 nærmest på egenhånd.

Daniel Fredheim Holm fant Finne i mellomrommet med en presis pasning, og derfra gjorde bergenseren det meste selv. Etter å ha forsert alene på store deler av Tromsøs banehalvdel, la han ballen kontant ned i det venstre hjørnet.

Moa med årets første

Mohammed Abdellaoue ville ikke være dårligere enn sine to lagkamerater i frontrekka, og satte sitt første for året og Vålerengas fjerde etter 25 minutter på Alfheim.

Han og Zahid kombinerte lekkert inne i Tromsøs 16-meter, før spissen trilla ballen via stolpen og inn i lengste.

Tromsø-trener Bård Flovik var vitne til effektivitet i verdensklasse og tok grep like etter halvtimen var spilt. Simen Wangberg erstatta Hans Norby, og til tross for at Vålerenga fortsatte å skape sjanser, var 4-0 stillinga til pause.

Skapte historie

Vålerenga-gutta jubla for tre poeng på Alfheim lørdag kveld (Foto: Digitalsport)

Etter et historisk pauseresultat for Vålerengas del ((4-0 på bortebane) var Ronny Deila naturligvis strålende fornøyd med det laget presterte før hvilen.

- Vi har vært veldig effektive de første 45 minuttene, men de har hatt sine muligheter de også. Vi må fortsette å presse dem høyt slik vi har gjort, da vil målsjansene komme i andre også, sa Ronny Deila til Eurosports reporter, Gunnhild Toldnes etter pause.

Vålerenga kom ikke like lett til offensivt som i den første omgangen, men hadde tilsynelatene full kontroll på begivenhetene første halvdel av andre.

Tromsø på offensiven

Da timen var spilt på Alfheim dukka reduseringa opp nærmest ut av intet.

Aron Sigurdarson skar inn fra sin venstrekant, og fikk gå merkelig alene mot mål. Fra drøye 18 meter smalt han ballen i nettvegge bak en sjanseløs Sandberg.

Som så mange ganger tidligere på Alfheim blir det scora mange mål mellom Vålerenga og Tromsø.

Kvarteret før slutt reduserte vertene nok en gang, og både spillere og publikum øyna muligheten for et sjokk-comeback.

Tromsø fortsatte å trøkke Vålerenga bakover, men heldigvis holdt det hele veien inn og Vålerenga kunne ta med seg tre poeng hjem igjen til Oslo.

Etter en svært hektisk periode med mye kamper er det nå en liten pause for Deilas menn.

Tusen takk til alle som tok turen til Tromsø. Neste gang sees vi på Ullevaal når Strømsgodset kommer på besøk 18. juni!