Drømmekveld på Sørlandet

Vålerenga vant hele 6-1 på Sparebanken Sør Arena lørdag kveld.

Vålerenga fikk den best tenkelige starten på lørdagens bortekamp da kaptein Daniel Fredheim Holm satte inn 1-0 etter seks minutter.

Tidligere Vålerenga-spiller Simon Larsen felte Bård Finne som sistemann og fikk direkte rødt kort, og på det påfølgende frisparket curla Fredheim Holm kula lekkert i vinkelen fra 18 meter.

Spillemessig overtak

Med én mann mer på banen hadde Vålerenga naturlig nok mye ball, og spilte seg til flere gode muligheter fra kantene. Både Bård Finne og Chidera Ejuke var frisk innledningsvis, og slo mange gode innlegg. Kun marginer imot gjorde at det ikke sto mer enn 1-0 de første tyve.

Johnson med årets tredje

Vålerenga sto høyt på Start, som absolutt skulle spille seg ut bakfra, og fikk flere gunstige brudd høyt i banen. Sam Johnson stjal ballen fra hjemmelagets Damion Lowe, og spilte til Ejuke som lekte seg på venstrekanten.

Ballen havna til slutt opp hos Bård Finne, som prøvde seg på en avslutning, men skuddet ble blokkert. Nedfallsfrukten havna dog rett i beina på Vålerengas toppscorer, Sam Johnson, som enkelt kunne sende Deilas menn opp i en 2-0-ledelse.

Passivt forsvarsspill

2-0-ledelsen holdt ikke lenge. Vålerenga rota det til for seg selv med balltap langt inne på egen halvdel, og med dårlig press på ballfører var det lett for Eirik Wichne å sette ballen forbi Adam Larsen Kwarasey fra 12 meter.

Det bølga mye frem og tilbake på Sparebanken Sør Arena, og like etter Starts redusering kunne Fridjonsson økt ledelsen for Vålerenga. Ejuke slo en meget lekker pasning til islendingen, men alene med Benjamin Boujar bakerst hos vertene, satte midtbanespilleren ballen i stolpen.

Tross svært store sjanser til Vålerenga ble det bare to scoringer i den første omgangen, og lagene gikk til pause på stillingen 2-1 til Oslos stolthet.

Chidera Ejuke gjorde som han ville på Sør Arena lørdag kveld (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)

Fantastisk forarbeid av Fridjonsson

Vålerenga fortsatte å skape store sjanser etter hvilen, og det tok ikke mange minuttene før Bård Finne økte ledelsen til 3-1.

Samuel Kari Fridjonsson dribla halve IK Start før han til slutt endte opp alene med keeper. Dessverre for han redda Boujar forsøket, men returen endte opp i beina hos Finne, som enkelt kunne sette ballen inn i det åpne buret.

Minutter senere var Fridjonsson på ferde igjen, og denne gang slo han en sylfrekk hælpasning til Ejuke. Nigerianeren var alene på bakre og kunne enkelt sette inn 4-1 til stormende jubel fra de godt over 500 tilreisende supporterne.

Total overkjøring

Etter to lekre assist var det Fridjonsson sin tur til å putte ballen i nettet. Chidera Ejuke spilte fri islendingen midt inne på IK Starts halvdel, og unggutten satte fart rett mot mål før han avslutta lekkert og kontant ned i hjørnet til 5-1 for Vålerenga.

Dødballmål

Målene rant inn på Sparebanken Sør Arena denne lørdagskvelden, og Vålerengas sjette scoring var det Jonatan Tollås Nation som fikk æren av å sette inn. Corneren fra Bård Finne traff pannebrasken til midtstopperen, som knuste alt og alle i lufta og heada ballen kontant i nettet.

Det ble en fantastisk kveld på Sørlandet for alle med hjerte i Vålerenga. 6-1-seier og ni poeng på de fem første seriekampene lar seg høre. Tusen takk for støtten til alle tilreisende.

Allerede onsdag er det ny kamp for gutta våre når Årvoll venter i cupens første runde.

IK Start - Vålerenga 1-6 (1-2)