Det er av våre egne dere skal ha det

Amin Nouri scora sitt første mål for Vålerenga, og Felix Horn Myhre satte inn 2-0 på fantastisk vis.

Det var noen intense åpningsminutter da Vålerenga og Brann møttes til rundens hovedkamp på Intility Arena søndag kveld. Allerede etter to minutter måtte dommer Rohit Saggi hente ut det gule kortet fra lomma da Fredrik Haugen felte Chidera Ejuke på vei fremover.

Fantastisk underholdning

Begge lag, som kom fra seier i forrige runde, gikk offensivt ut fra start og selv om det ikke var de store målsjansene det første kvarteret, var det stor underholdningsverdi i det de drøyt 12.000 tilskuerne på tribunen fikk servert.

Vålerenga var gode med ballen, styrte mye av spillet og skapte også kampens første sjanse. Bård Finne tok med seg ballen innover i banen og banka til fra drøyt 18 meter. Dessverre gikk skuddet på feil side av stolpen til Sahin-Radlinger i Brann-buret etter 28 minutter.

Ejuke on fire

Chidera Ejuke ble matchvinner i tilsvarende oppgjør i fjor, og det er lett å se at driblefanten trives mot rødtrøyene på Intility Arena. Etter 33 minutter satte nigerianeren på turboen og fossa forbi Thomas Grøgaard på høyresida, før han slo flatt inn foran mål. Kun en god blokkering av Vito Wormgoor sørga for at Peter Godly Michael ikke kom til avslutning.

Like etter var det Brann som var farlige frempå, men en vanvittig redning av Adam Larsen Kwarasey hindra Rolantsson nettkjenning på innlegget fra høyre.

Saken fortsetter under bildet.

Adam Larsen Kwarasey med en av flere gode redninger i førsteomgangen mot Brann på Intility Arena søndag kveld. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Det intense trøkket lagene la opp til i starten av kampen fortsatte ut omgangen, og selv om det sto 0-0 til pause var det en svært underholdende forestilling i flomlyset.

Nouri med sitt første for Vålerenga

Hjemmelaget fortsatte i samme stil også etter hvilen, og etter først å ha avfyrt flere skremmeskudd fra distanse mot Branns sisteskanse satt den endelig i nota for Vålerenga.

Daniel Fredheim Holm vant ballen høyt i banen og fant Amin Nouri på vei fremover langs høyresida. Backen gikk for avslutning skrått utenfor 16-meteren og traff godt. Så godt at Sahin-Radlinger slo ballen inn i eget nett til 1-0 for Vålerenga.

Amin Nouri feires etter sin første scoring for Vålerenga (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Enorm lagseier

Ronny Deila sa før kampen at han ønsket å se et offensivt Vålerenga-lag på eget gress, og det fikk han så til de grader. Gutta hans fortsatte å produsere sjanse på sjanse også etter 1-0-scoringa, og det var kun marginer imot som gjorde at ledelsen ikke var større.

Laget sto også strålende defensivt, vant ballen både høyt og lavt i banen, og sørga for at det som var serielederen før kampen, ikke var det etter møtet med Oslos stolthet.

Da innbytter Felix Horn Myhre scora Vålerengas andre for kvelden med sin første touch på ballen, gjorde det virkelig kvelden på Intility Arena komplett.

En strålende kamp både på banen og tribunen sørga for 2-0-seier!