Derbylørdag på Nadderud

Vålerenga jakter nye tre poeng når Stabæk står på motsatt halvdel.


Det har vært en oppløftende uke for Vålerenga etter 2-1-seieren over Brann forrige søndag, og om to dager er det Stabæk på Nadderud som venter for våre gutter. 

Tidligere møter

Toni Ordinas menn kommer fra 0-1-tap i Kristiansund forrige runde, og med én kamp mer spilt ligger de tre poeng foran oss på tabellen før helgens oppgjør. Forrige gang lagene møttes, da på Ullevaal stadion, endte det med 1-1 og poengdeling etter at Ghayas Zahid utligna på straffe to minutter før fulltid. 

Annonse:

Forrige Vålerenga-seier over Stabæk kom på bursdagen vår i 2014, og endte 3-2 på Ullevaal Stadion etter scoringer av Ghayas Zahid (2) og Vidar Örn Kjartansson. 

Statistikk

Siden 1995 har Vålerenga og Stabæk møttes 39 ganger, og i 17 av oppgjørene har laget fra vestkanten stukket av med alle tre poengene. På Nadderud har Vålerenga vunnet fem ganger, mens fire har endt uavgjort og elleve har endt med tap.

Skader og karantener

Robert Lundström måtte stå over kampen mot Brann med gule kort, men mot Stabæk er høyrebacken tilbake. Mohammed Abdellaoue, Daniel Fredheim Holm, Ernest Agyiri og Bård Finne er fortsatt ute med skader. 

Dommer

Tore Hansen dømmer lørdagens derby på Nadderud, og får med seg assistentdommerne Jon-Michael Knutsen fra Løvenstad og Morten Jensen fra Fjellhamar. Sigurd Smehus Kringstad fra Valder, IL - Fotball er fjerdedommer. 

Tore Hansen har dømt Vålerenga i fem kamper tidligere denne sesongen og fikk det ærefulle oppdraget med å blåse i gang historiens første eliteseriekamp på Vålerenga Kultur- og idrettspark 10. september. 

Bli med og lag derbyfest på Nadderud - Kjøp billetter her

Eliteseriens 24. runde

  • Hva: Stabæk - Vålerenga

  • Hvor: Nadderud

  • Når: Lørdag 30. september kl. 18.00

Annonse fra Eliteserien: