Deila: – Viser at det er samhold i klubben

Det var naturligvis en skuffet Ronny Deila som møtte pressen etter uavgjortkampen mot Odd.

Vålerenga spilte en meget god kamp og tok fortjent ledelsen da Bård Finne tråklet seg gjennom Odd-forsvaret etter en knapp time. Men to og et halvt minutt sprakk nullen og kampen endte 1-1.

Saken fortsetter under videoen.


Selv om Vålerenga var det beste laget, mener Deila at man ble for feige i sluttminuttene.

– Det er veldig surt, men samtidig setter vi oss i den situasjonen. Det å levere en sånn kamp etter det trykket vi har vært under den siste tida er jeg veldig, veldig stolt av. Det er dette nivået vi var på i våres og da blir det poeng. Odd er et topp-tre lag i Norge akkurat nå, men i dag så var vi klart best. Vi klarer å stoppe Odd på alle mulige måter. Men så blir vi feige de siste 10-15 minuttene. Vi slutter å spille og så dette vi ned inn i boksen. Det gjorde vi mot Ranheim også. Frykten for å tape kommer inn og det må vi gjøre noe med til neste kamp mot Stabæk. Men den prestasjonen som blir gjort her i dag, av gutta, trenerteamet og supporterne, er jeg stolt av. Det viser at det er samhold i denne klubben, sa han til Eurosport etter kampen.

For andre kamp på rad ledet Vålerenga i det man gikk inn i de siste minuttene, men som mot Ranheim sist, kom det et mål imot og kampene endte uavgjort. Men det å miste seieren på denne måten gir også læring.

– Vi må ta med oss de positive tingene. Det er så mye kvalitet i det laget her så det er bare snakk om å få det ut. Når vi kommer ut av denne perioden her nå har vi lært sinnssykt mye. Dette er mestring og læring for alle involverte, sa Deila.

Vålerengas neste kamp er mot Stabæk om to uker etter landslagspausen. Vålerenga ligger lørdag på en åttendeplass, men Deila fokuserer ikke på den. Nå er det fullt fokus på å avslutte sesongen på best mulig måte som gjelder for Vålerenga.

– Vi har ambisjoner alle som er her i klubben, og vi skal fullføre sesongen på en veldig, veldig bra måte. Tabellen er viktig, men samtidig er det viktig å slåss for å komme tilbake på det nivået vi har vært. Det kommer alltid et nytt år. Vi må bruke hver eneste kamp fremover for å bli bedre og gjøre oss klar for neste år. Vi må bare fortsette som i dag. Vi begynner å ligne på et ordentlig godt fotballag og det kommer til å gi poeng etter hvert når vi får litt mer ro i den siste fasen.

Toppbilde: Ronny Deila etter kampen mot Odd. Foto: NTB Scanpix.

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: