Aslak Falch til IFK Norrköping

Keeperen har signert en avtale med den svenske toppklubben ut 2017.

Vålerenga og IFK Norrköping er enige om en overgang for Aslak Falch. Keeperen har signert en avtale som i førsteomgang strekker seg ut 2017, og er allerede på plass hos den svenske klubben. 

- Dette er en ny og spennende mulighet for meg, og nesten slik det måtte bli gitt situasjonen i Vålerenga. Jeg starter helt på scratch i en konkurransesituasjon, og målet er å hele tiden være med å kjempe om en plass på laget, sier Falch og legger til: 

- Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga. Det er en flott klubb med mange fine mennesker, men nå går ferden videre og jeg ser frem til nye utfordringer i Sverige, avslutter han.  

Aslak Falch, her i aksjon for Vålerenga 2, er klar for Allsvenskan (Foto: Digitalsport)
Aslak Falch, her i aksjon for Vålerenga 2, er klar for Allsvenskan (Foto: Digitalsport)

Falch kom til Vålerenga fra Hødd før 2016-sesongen, og fikk 13 kamper i Eliteserien samt fem kamper i cupen for A-laget. 

Vålerengas keepertrener, Gjermund Østby føler seg priviligert som har fått ha Aslak i keepergruppa i to sesonger, og er full av lovord om 25-åringen som nå er klar for Allsvenskan. 

- Han er en av de mest profesjonelle keeperne jeg har jobbet med og en fantastisk person. Jeg ønsker veldig at han skal lykkes i ny klubb og ønsker han alt godt fremover, sier Østby. 

IFK Norrköping tok seriegull i 2015 og bronse i 2016. Etter 17 spilte kamper i 2017 ligger Jens Gustafssons mannskap på 7. plass med 27 poeng (13 poeng bak serieleder Malmö). 

Vålerenga Fotball ønsker å takke Aslak for to fine år i klubben og ønsker han lykke til videre i karrieren! 

Annonse fra Eliteserien: