Knallstart på Vålerengas Oslo-turné

Besøkte KFUM på Ekeberg til høstens første klubbesøk.

Annonse:

Som et ledd i å forsterke båndene til hele Oslo skal Vålerenga denne høsten reise på en rekke klubbesøk med mottoet: «Sammen er vi Oslos Stolthet». I forkant av hjemmekampene retter vi fokuset mot ett spesifikt område i eller rundt Oslo, og først ut var Ekeberg/Nordstrand og klubben KFUM. Se den nydelige videoen fra besøket nederst i denne saken. 

«Dette har betydd masse, både for barna og hele området her!»

— Erik Jonvik, Akademisjef KFUM

«90 for 90»

Klubbesøket, som vi har kalt «90 for 90», stiller Vålerenga opp med en rekke A-lagsspillere og har en morsom og annerledes treningsøkt med 90 barn i 90 minutter. Gleden var stor da Vålerenga-bussen rullet inn på Ekeberg tidligere denne uka, og seansen ble fantastisk godt gjennomført av KFUM.

– Spillerne våre ble tatt i mot som stjerner, og responsen i etterkant har vært over all forventning, sier salgssjef Privatmarked i Vålerenga, Morten Nydal, og legger til:

– KFUM leverte et enormt bra opplegg med mange glade barn og en rekke frivillige. Vi kan ikke få lovprist dem nok for at dette ble en så perfekt start på Oslo-turnéen vår. KFUM er en klubb som er fantastisk godt organisert, er gjennomførte profesjonelle fra A til Å, og har vært en fryd å samarbeide med på dette prosjektet, sier han.

Markus Nakkim, som har spilt i KFUM i barndommen, strålte av å være "hjemme". 

– Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag uten all den støtten og læringa jeg fikk her i KFUM, sier han. 

Partisk dommer?

Barna ble delt inn i grupper og gjennomførte flere forskjellige type treninger med spillere fra Vålerengas A-lagsstall som trenere og motivatorer. Det hele ble avsluttet med en «drømmekamp» hvor samtlige 90 barn møtte Vålerengas spillere i en ordentlig kaoskamp. KFUMs drømme-90 slo Vålerenga 3-0 – selv om en noe partisk hjemmedommer, «Moa», ga et noe omdiskutert straffespark i favør «Kåffa», til Vålerenga-spillernes store protester.

– Soleklar straffe, konkluderte «Moa», som bor et par langpasninger unna KFUM-banen.

Etter kampen var over ble det tatt et felles lagbilde, og barna fikk selfier og autografer av Vålerenga-spillerne.

Hele Oslo og omegn

I tillegg til «90 for 90» skal Vålerenga by på profilintervjuer av nåværende spillere og trenere som har en tilknytning til det geografiske området Vålerenga satser på. Et barnelag blir invitert til å spille i Fanzone i Obs Bygg Minicup før eliteseriekampen utenfor stadion på kampdag, og Vålerenga arrangerer også seminar for klubben som besøkes, for å bistå på områder som markedsføring, kamparrangement, spillerutvikling og partnersamarbeid.

KFUM var første klubb ut, og Vålerenga vil fortsette med dette ut høsten og i 2018-sesongen.

– Det er enormt viktig for oss å vise at vi er en ressurs for naboklubbene våre, og ønsker å by på oss selv. Vi har mye å lære av hverandre, og vi er alle enige om at: «Sammen er vi Oslos stolthet», sier Nydal.

Se videoen fra «90 for 90» med KFUM under og bildegalleri nederst:


«Sammen er vi Oslos Stolthet»

  • I forbindelse med hver hjemmekamp skal Vålerenga rette fokuset på ett geografisk område i eller rundt Oslo og samarbeide med minst én klubb i det aktuelle området

  • * Vålerenga kommer på besøk til klubben i «90 for 90» for en annerledes og morsom trening for barn.

  • * Det blir profilintervjuer med en fra A-laget som har tilhørighet i området og/eller klubben, en kjent person med forhold til klubben og Vålerenga, samt en spiller i klubbens yngres avdeling

  • * Et lag fra breddeavdelingen inviteres i OBS Bygg-minicup i Vålerengas Fanzone før eliteseriekampen

  • * Vålerenga arrangerer seminar med klubben hvor vi kan lære av hverandre på et utvalg av forskjellige områder

  • * Vålerenga Samfunn inviterer én eller flere institusjoner i det aktuelle geografiske området på eliteseriekamp. De blir våre æresgjester på kampen, og både hentes og bringes i Vålerengas offisielle spillerbuss

  • * Alle i klubben får spesialtilbud på billetter til Vålerengas eliteseriekamp som et ledd i «Å få hele Oslo på kamp!»

Har du spørsmål eller kommentarer til dette prosjektet, ta kontakt med salgssjef Privatmarked i Vålerenga Fotball, Morten Nydal på morten.nydal@vif.no

Annonse fra Eliteserien: