Norsk finaleseier på Island

G16-landslaget med Vålerenga-gutter på laget tok gull i åpent nordisk mesterskap.

Norge presterte turneringsbeste da det virkelig gjaldt i finalen mot Danmark i åpent nordisk mesterskap.

Vålerenga-spillerne Leo Cornic og Oskar Opsahl spilte fra start, og sistnevnte noterte seg også for scoring i 4-1-seieren over danskene. Harald Martin Hauso kom inn allerede etter seks minutter, da han erstatta en skadd Jonathan Lein Valberg.

Norge havna under etter kun to minutter, men henta seg mesterlig inn igjen da Opsahl sørga for uavgjort til pause.

I den andre omgangen var det Norge som styrte showet. Kun to minutter ut i omgangen sendte Harald Nilsen Tangen de norske guttene opp i en 2-1-ledelse, og seks minuttere senere dobla Johan Meldalen Olstad ledelsen med sitt 3-1-mål.

To minutter på overtid fastsatte innbytter Oscar Aga resultatet til 4-1, og det norske laget på Island kunne juble for en imponerende seier og tittelen i Åpent Nordisk mesterskap 2017.

Vi gratulerer Norge og spesielt Vålerenga-gutta Leo Cornic, Oskar Opsahl, Harald Martin Hauso og PSV-klare Mathias Kjølø med gullet.

Norge - Danmark 4-1 (1-1)
Mål: 0-1: Andreas Kirkeby str. (2 min). 1-1: Oskar Aron Opsahl (18 min). 2-1: Harald Nilsen Tangen (42 min). 3-1: Johan Meldalen Olstad (48 min). 4-1: Oscar Aga (80 +2 min).

Slik startet Norge:

NORGE (4-3-3): Jørgen Johnsen - Oskar Aron Opsah (Martin Helmer Rusten 82. min), Ole Martin Lekven Kolskogen ( Mathias Ullereng Kjølø 82. min), Leo Erik Jean Cornic, Jonathan Lein Valberg (Harald Martin Hauso 6. min)- Thomas Grevsnes Rekdal, Sander Johan Christiansen (Oscar Aga 65. min), Joshua Kitolano (Håvar Kleppe 82. min) - Harald Nilsen Tangen (Josef Brian Baccay 65. min), Johan Meldalen Olstad (Sander Eng Strand 65. min), Runar Hauge (Christopher Georgiou Hurleen 59. min).