Hans-Erik Eriksen er vår nye trenerutvikler

Den erfarne fotballtreneren Hans-Erik Eriksen er vår nye trenerutvikler! Han overtar nøkkelstillingen etter Gard Holme, og skal kombinere virket med assistentjobben på U19-landslaget.

Annonse:

Hans-Erik Eriksen er ansatt som trenerutvikler i vår utviklingsavdeling, og skal jobbe tett medvåre egne trenere i avdelingen for de mellom 12-19 år. Vålerenga ble i 2019 akademiklassifiseringens beste, og eneste klubb i Norge med 5 stjerner. Dette arbeidet skal nå videreføres med Eriksen som nøkkelperson.

Innholdsrik karriere

Vår nye trenerutvikler er godt kjent med trenervirket, og har lang fartstid fra fotballen. Eriksen er født på Lørenskog, er oppvokst i Ski og hadde Trond Hoftvedt som juniortrener. Han spilte aktivt i Ski, Kjelsås og ikke minst Follo - frem til 2004. Han var også i Evertons juniorakademi, og har 25 u-landskamper.

Det var i Nesodden han startet som trener i 2005 med opprykk fra 4. til 3. divisjon, og han ble i to år før ferden bar til Follo i 2007. Først hadde han ansvaret for juniorene, så overtok han seniorlaget og hadde ansvaret fra 2009 til 2015.

Eriksen tok Follo opp i Adeccoligaen på første forsøk, og i 2010 nådde Follo cupfinalen etter sensasjonelt å ha slått Rosenborg i semifinalen. Her ble det tap mot Strømsgodset, men det ble en moderne Askeladd-historie vi alle husker!

Etter Follo-tiden har Eriksen trent Hødd og Kongsvinger, og det siste året har han vært tilknyttet Norges U19-landslag som assistenttrener. Han fortsetter med rollen i U19-landslaget så lenge dette laget er i konkuranse i år.

(saken fortsetter under bildet)

hans-erik eriksen_cupfinale_sp
ASKELADDEN: Eriksen ledet Follo i cupfinalen 2010 på UIlevaal Stadion. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Krever masse i perioder, og mye i andre

Utviklingsavdelingen ble kåret til Norges beste i 2019. Du blir nå en nøkkelperson i avdelingen. Hvordan ser du for deg å ta avdelingen enda et skritt videre?

- Det er jo som du sier det beste akademiet i Norge, og det er jo en stor, stor cred til alle som har bidratt til det. Så er det veldig gledelig at Vålerenga henvendte seg til meg, og ser for seg at jeg kan være med å dra dette videre, sier Eriksen.

Han vil bruke av sin lange erfaring som trener.

- Jeg har vært med å slå Rosenborg, jeg har vært med å slå Lillestrøm, og jeg har tapt mot Jevnaker. Alle tre kampene hadde et fortjent utfall. Jeg har stått i virket i mange år, jeg vet hvor mange størrelser som teller for å være fotballtrener. Det er et vidt spekter som man må håndtere fryktelig mye i. Jeg tror at veien jeg har gått frem til nå gir meg noe som kan berike den trenerstallen som allerede er her, og som har et veldig godt rykte på seg og har gjort veldig mye bra med ungdomslagene, sier trenerutvikleren, og utdyper videre:

- Det er uansett nivå veldig mange kontekster du skal håndtere som trener. Jeg har vært gjennom mange av dem, og gjennom det fått erfaring på hvordan å løse utfordringer - og hva slags effekt det har å ikke evne å løse dem. Alt må jobbes med, det er en kontinuerlig greie å være trener. Man må jobbe med det utgangspunktet man har, gjøre seg sjøl bedre, og her tror jeg at jeg har mye å bidra med inn mot trenergruppen vår. Samtidig ser jeg frem til å lære nye ting selv av dyktige trenere også, sier han.

Han er klar på at det å jobbe i fotballen ikke er en "åtte til fire"-jobb.

- Dette er en jobb som krever masse i noen perioder, og mye i andre - og det er fotball for meg.

En helt spesiell klubb

Mange både i og rundt Vålerenga sier at vi er en helt spesiell klubb. Hva tenker du om å nå være en del av klubben vår?

- Det synes jeg er stort. Jeg er helt enig i at Vålerenga er en spesiell klubb! De fleste, beste historiene jeg har hørt om norsk fotball fotball har sitt utgangspunkt i Vålerenga! Jeg har levd et langt liv med Vålerenga nært. Nå handler det om å ta med seg all den historien, som er dekorert av pokaler, historier, myter, triumfer, nedturer og combacks videre - og rigge seg til for å skape ny histore. Gjøre folk glade, stolte og entusiastiske av å være Vålerenga-folk. Dette vil jeg være med på!

Eriksen stiller seg bak strategien om å få frem unge Oslo-talenter også på a-laget i Eliteserien.

- Dette er ikke en jobb som starter nå, den har pågått i mange år. Det å bli det beste akademiet i Norge koster år, mye svett og blodslit. Det må få lov til å virke, og det tar den tiden det tar til spillerne er klare og modne til å løpe ut på Intility Arena og spille Eliteserie-kamper, både fysisk og psykisk. Det er ingenting som er stiligere enn om vi klarer å lykkes med en slik strategi. Jeg tror det er mulig å lykkes om vi gir det tiden til å virke, og vi blir bedre hele tiden alle som en, sier Eriksen.

Den fremste kandidaten

Eriksen skal rapportere til utviklingsleder Thomas Hasselgren. Han er svært fornøyd med å få med seg den nye trenerutvikleren som nøkkelperson i utviklingsavdelingen.

- Han har erfarening fra toppfotball i flere Obosliga-klubber, aldersbestemte landslag og bred kjennskap til Oslo-fotballen. Han har UEFA Pro lisens og gode menneskelige verdier. Dette gjorde at han tidlig i prosessen sto fram som den fremste kandidaten til denne viktige stillingen, sier Hasselgren.

Rekrutteringen av Hans-Erik Eriksen viser også at Vålerenga sin utviklingsavdeling er en attraktiv plass for gode fotballedere å søke seg til.

- Vi skal sammen fortsette å utvikle trenerne i klubben. Det er viktig å sette trenerne i videreutvikling, det vil i sin tur påvirke spillernes utvikling. Målet vårt er å sørge for at vi får opp og frem flere og bedre spillere, som både blir gode nok for a-laget vårt og andre klubber i regionen, avslutter Hasselgren.

 

Annonse fra Eliteserien: