Zahid sikra ett poeng på Ullevaal

Vålerenga og Stabæk delte poengene i søndagens Eliteseriekamp.

I et strålende solskinn på Ullevaal stadion var det duket for syvende runde av Eliteserien 2017, og oppgjøret mellom Vålerenga og Stabæk søndag kveld.

Gjestene fra Bærum har hatt en god start på sesongen, men kom til Ullevaal med 0-3 i bagasjen fra kampen mot Haugesund forrige helg.

Det så de ut til å ville revansjere i åpningsminuttene på Ullevaal, og kom til kampens første store sjanse etter kvarteret spilt.

Njie i stolpen

Tidligere Vålerenga-spiller Moussa Njie skøyt i stolpen etter et innlegg på bakre av høyreback Daniel Granli. Heldigvis for Vålerenga var treverket på riktig lag og hindra gjestene i å ta ledelsen.

Etter en Stabæk-dominans innledningsvis kom Vålerenga mer til sin rett utover i omgangen, og Grindheim var nære på med pannebrasken etter 20 minutter.

Kapteinen steg til værs og heada ballen i tverrliggeren via Mande Sayouba i Stabæk-buret, men dommeren blåste frispark for holdning i forkant.

Fine kombinasjoner

Vålerenga gikk med mange folk i angrep når anledningen bød seg, og etter halvtimen spilt var Ghayas Zahid nære på å sende hjemmelaget i ledelsen.

Vålerengas nr. 10 kombinerte fint med Bård Finne på venstresida og kom seg inn i boksen. En avgjørende takling fra Andreas Hanche-Olsen i siste liten sørga for at Sayouba fikk en hånd på avslutninga.

Dobbel straff

Like før pause kunne Abdisalam Ibrahim gitt Vålerenga en perfekt avslutning på den første omgangen, men til tross for åpent mål ble midtbanespilleren såpass forstyrra i skuddøyeblikket at ballen gikk skyhøyt over.

Tonny Brochmann sendte Stabæk i ledelsen på Ullevaal stadion (Foto: Digitalsport, Eirik Førde)

I stedet for 1-0 ble det 0-1 like etter. Vålerenga hadde flere muligheter til å klarere ballen fra farlig sone, men var passive og lot Stabæks angrepsrekke kombinere seg inn i sekstenmeteren.

Ballen havna til slutt opp hos Tonny Brochmann, som med utsiden av venstrefoten skøyt Stabæk i ledelsen via krysstanga og inn på overtid av den første omgangen.

Store Stabæk-sjanser

Gjestene fra Bærum fortsatte der de slapp før pause, og skapte store muligheter på et passivt Vålerenga-forsvar.

Tonny Brochmann var nære på ved å sette sitt andre for kvelden da Moussa Njie fikk stå alene i boksen å lempe ballen på bakre stolpe.

Kun en god redning av Marcus Sandberg hindra gjestene i å gå opp til 2-0.

Zahid med kjempemulighet

Kampen åpna seg mer og mer utover i omgangen, og Vålerengas største sjanse etter hvilen kom etter 58 minutter.

Daniel Berntsen slo et presist innlegg med venstrefoten til Zahid som hadde løpt seg fri i boksen, men fra fem meter satte han avslutninga himmelhøyt over målet til Sayouba.

Vålerenga sleit med å finne åpningene i et kompakt Stabæk-forsvar, og med hurtige spillere på topp hos gjestene ble det ofte trøbbel når Vålerenga mista ballen i angrep.

Zahid sikra ett poeng

Bård Finne var nære på ved å sette inn 1-1 like før slutt, men en strålende redning av Stabæks sisteskanse hindra spissen å få sin tredje scoring for sesongen.

Like etter fikk Vålerenga straffe da Mande Sayouba tok Finne ved dødlinja. Ghayas Zahid stilte seg opp ved straffemerket og satte straffa kontant i nettet til 1-1.

Vålerenga pressa på for alle poenga mot slutten, men det endte uavgjort til slutt.