We Play Green

Vålerenga Fotball Elite inngår samarbeid med prosjektet We play green.

Annonse:


Som den første norske fotballklubben er vi stolte av å inngå et samarbeid med Morten Thorsbys miljøprosjekt, We play green. Et prosjekt som ønsker å bruke fotballen til å redde planeten vår. 

Tirsdag kveld var flere hundre samlet på Heming-banen for å høre landslags- og Sampdoria-spilleren fortelle om veien til toppen, og ikke minst sitt brennende engasjement for klimaet og miljøet. 

Thorsby spiller med drakt nummer 2, og dette symboliserer 2-gradersmålet i Paris-avtalen. Hvem er vel bedre til å bli Vålerengas ambassadør i #2community'et enn vår egen Christian Borchgrevink? 

"The number 2 community" er en gruppe med profesjonelle fotballspillere som ønsker å bruke sin stemme og sine plattformer til å spre budskapet om de klimautfordringene vi står ovenfor. 

- Da jeg ble spurt om å være med i #2community var det aldri noe tvil. Jeg har alltid brydd meg mye om klima og miljø, og dette er en veldig fin mulighet til å kunne bidra til noe positivt, sier Borchgrevink. 

Les mer om #2community her

I tillegg til annonseringen av de nye #2community-spillerne, Christian Borchgrevink og Emil Bohinen ble også Greenbag lansert. Dette er en miljøvennlig pose som skal plasseres rundt på idrettsarenaer i Oslo slik at brukt treningstøy og sko kan leveres inn og resirkuleres. 

Se video fra kvelden øverst i saken.

Foto: Thomas Brekke Sæteren

Annonse fra Obos-ligaen: