Vitinho er endelig klar!

Den 19-årige angriperen kommer på lån fra storklubben Palmeiras.

Annonse:

Det tok sin tid, men nå er ventetida over. Vålerenga og Palmeiras er enige om en låneavtale for brasilianske Vitor Hugo Ferreira Oliveira, også kjent som Vitinho. 

Den 19-årige spissen landet i Spania sent onsdag kveld og gjennomførte deler av den medisinske testen på hotellet. Dagen etter gikk turen til Oslo for å ta bilder og fredag var alt i boks. Låneavtalen strekker seg ut 2023, men Vålerenga har sikret seg opsjon på kjøp. 

- Først og fremst er det en spennende og litt eksotisk signering. Det har vært få brasilianere i Norge utover Alanzinho, så integreringen blir helt avgjørende for hvor raskt god han blir for oss. Han ser veldig bra ut på video, og kan bekle flere posisjoner fremover i banen, sier Dag-Eilev Fagermo. 

Teknikk og fart

Vålerenga-assistent, David Ribeiro snakker portugisisk og vil få en viktig rolle med å få Vitinho inn i "systemet" fra starten av. Sammen med toppspillerutvikler Trond Fredriksen møtte han nysigneringen på flyplassen og hadde en god prat med han i bilen på vei fra Malaga til Marbella. 

Vitinho og agenten på flyet fra São Paulo til Amsterdam (Foto: Privat)
Vitinho og agenten på flyet fra São Paulo til Amsterdam (Foto: Privat)

- Det er en gutt som gleder seg veldig til å spille for Vålerenga. Vitinho er en typisk brasilianer med gode tekniske ferdigheter, fart og X-faktor. Etter det vi har sett både live og på video, tror og håper jeg vi har mye spennende i vente, sier Ribeiro. 

Da Vitinho ankom spillerhotellet etter 24 timer på reise, tok han seg god tid til å snakke med journalistene som sto klare utenfor. Der var han tydelig på at folk må gi han litt tid til å komme i gang, men at han er her for å hjelpe Vålerenga å ta nye steg. 

- Jeg vet at det kan ta litt tid å tilpasse seg, blant annet fordi jeg ikke snakker engelsk. Det skal jeg selvfølgelig lære meg, og så satser jeg også på at mine nye lagkamerater vil hjelpe meg å komme raskt inn i det, sier han. 

Vi ønsker Vitinho hjertelig velkommen til Vålerenga! 

Annonse fra Obos-ligaen: