Virtual Reality en del av hverdagen

Vålerengas utviklingsavdeling er første norske klubben til å ta i bruk den avanserte teknologien.


Vålerenga bruker teknologiske nyvinninger i treningshverdagen til talentene i utviklingsavdelingen. Målet er å øke både spilleforståelsen og orienteringsevnen, samt forbedre de taktiske valgene. 

Hver spiller har sin egen profil og skal igjennom et kort program (mellom fem og ti ulike scenarioer) tre ganger i uken før de går ut på feltet.

Annonse:

- Vi har lagt inn VR-trening som en del av hverdagen til spillerne våre. Vi håper at dette bidrar til økt forståelse og at spillerne tar bedre valg med ballen, sier Sport Performance Coach i Vålerenga, Enrique Paez og legger til: 

- Teknologien blir blant annet brukt i nederlandske Vitesse og hos det norske G19-landslaget, men vi er det første akademiet i Norge som tar det i bruk. Jeg føler meg ganske trygg på at flere kommer til å følge etter, sier han.

G15-landslagsspiller Miran Kuri er en av de som får muligheten til å benytte seg av det nye utstyret, og han tror det kommer til å gjøre han til en bedre spiller. 

- Det er som å være i en vanlig kamp, bare litt vanskeligere. Jeg tror jeg kan lære veldig mye av dette, spesielt med tanke på orientering og pasningsvalg, sier Kuric. 

Se intervju med Enrique og Miran øverst i saken. 

Les mer om Be Your Best her

Fakta

  • Be Your Best™ er mental prestasjonstrening basert på forskning om hva de beste spillerne i verden faktisk gjør på banen.

  • Professor Geir Jordet (PhD fotballpsykologi) er sentral i utviklingen av konseptet.

  • Et av disse områdene er persepsjon og beslutningstagning, eller med andre ord evnen til å orientere seg om med -og motspillere, rett før man mottar en pasning og helst foreta valg før man mottar ballen.

Annonse fra Eliteserien: