Vilhjálmsson og Finne sørga for seier!

Vålerenga slo Mjøndalen 2-0 på Consto Arena torsdag kveld.

Vålerenga gjesta Mjøndalen på Consto Arena torsdag kveld, i det som var den første treningskampen etter korona-avbrekket.

Verken Dag-Eilev Fagermo eller Vegard Hansens menn fant veien til nettmaskene de første 45 minuttene, men Magnus Lekvens heading etter drøye kvarteret og Tonny Brochmanns avslutning halvveis i omgangen er verdt å nevne som brukbare muligheter.

Som tatt ut av læreboka

Vålerenga tok initiativet fra start i den andre omgangen og scora kampens første etter 53 minutter.

En nydelig crosser fra Jonatan Tollås Nation, godt medtak av Bård Finne og et perfekt innlegg foran kassa fra Herolind Shala var det som skulle til for at Matthías Vilhjálmsson fikk hull på byllen. Islendingen fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0 til Vålerenga.

Spissen var nære ved å doble ledelsen like etter, men skuddforsøket ble avverga av Makani og headinga fra Magnus Lekven på returen gikk over mål.

Finne Doblet

Mjøndalen tok mer tak på eget gress etter scoringa og var nære på etter en corner kvarteret før slutt. Heroisk innsats i boks sørga derimot for at skuddet fra Andreas Hellum endte i en ny corner, og forsøk nummer to falt ned i klypene til Klaesson.

Og når Mjøndalen ikke utnytta sine muligheter doblet like greit Bård Finne for Vålerenga syv minutter før slutt. Kantspilleren trilla ballen i nettet nærmest fra død vinkel og feira med å tøye støle legger.

Vålerenga var nærmere 3-0 på tampen enn Mjøndalen var redusering, og vant dermed den første treningskampen helt fortjent.

Se målene her

Ny kamp fredag

Allerede fredag klokka 14.00 venter ny match for Vålerenga-gutta når Jerv gjester Intility Arena. Med tre kamper på fem dager blir det trolig mange nye fjes fra start mot OBOS-laget.

Kampen ser du direkte på VG+

Mål Vålerenga: Matthias Vilhjalmsson, 53. min (Herolind Shala), Bård Finne 83. min (Shala)

Gult kort Vålerenga: Sam Adekugbe (41`)