Vilhjalmsson med hattrick mot Lillestrøm!

Spissen klinka til med tre scoringer i generalprøven mot laget fra Romerike. Kampen endte til slutt 4-4.

For første gang i Intility Arenas historie tok de gule og svarte fra Romerike ledelsen, og det allerede etter snaue fem minutter i fredagens generalprøve.

Kristoffer Ødemarksbakken var helt alene på bakre stolpe og satte inn 1-0 til gjestene etter et innlegg fra høyresida. Like etter kunne de doblet ledelsen etter en feil bakerst hos Vålerenga, men skuddet gikk heldigvis til side for mål.

Kom seg etter sjokket

Det var noe upresist i åpningsminuttene fra Vålerengas side, men da LSK-dødaren Bård Finne kom seg fri på venstrekanten ble det straks farlig. Kantspilleren dro seg innover i banen og skøyt hardt langs gresset, men forsøket gikk til side for målet.

Like etter kom både Chidera Ejuke og Matthias Vilhjalmsson til en stor mulighet hver, og selv om det ikke ble nettkjenning akkurat da, var det et forvarsel på det som skulle komme.

Vilhjalmsson - Luftens baron

Deyver Vega fikk sin første kamp fra start i den kongeblå drakta, og etter drøye 20 minutter serverte costaricaneren en meget presis dødball fra venstresida.

Et utoverskrudd frispark nede ved dødlinja hadde god kraft og traff pannebrasken til Matthias Vilhjalmsson inne i boksen. Islendingen knuste Lillestrøm-spilleren i duellen og satte inn utligninga på lekkert vis.

Eide ballen

Vålerenga tok virkelig tak i kampen etter scoringa og produserte sjanse på sjanse etter godt spill, og da Matthias Vilhjalmsson gikk ned i boksen etter 36 minutter pekte dommer Tom Harald Hagen på ellevemetersmerket.

Spissen tok straffen selv og banka ballen inn i nettet bak en sjanseløs Marko Maric i LSK-buret.

Deyver Vega satte inn sitt første Vålerenga-mål mot LSK i fredagens generalprøve (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)

Drømmescoring

Måltavla hadde såvidt rukket å skifte fra 1-1 til 2-1 da Deyver Vega økte ledelsen til 3-1 for Oslos stolthet. Kantspilleren gikk på et strålende løp i bakrom, tok ned ballen i lufta og chippa kula lekkert over Maric.

Bortsett fra de ti første minuttene var det enveiskjøring på Intility Arena i den første omgangen, og Vålerengas 3-1-ledelse halvveis var meget fortjent.

Kaotisk start på andreomgang

De 530 tilskuerne som hadde tatt turen til Intility Arena hadde knapt rukket å sette seg etter pause før LSK reduserte til 2-3 ved Ødemarksbakken. Skuddet var sannsynligvis ment som et innlegg, men en noe uheldig Larsen Kwarasey flukta ballen videre inn i nettet.

Nærmest direkte fra avspark stjal Chidera Ejuke ballen fra en LSK-spiller og kom seg ned til dødlinja. Nigerianeren la perfekt inn i boksen til Matthias Vilhjalmsson, som nok en gang var sterkest i lufta og heada inn sitt tredje og Vålerengas fjerde for kvelden.

Rot i egne rekker

4-2 sto seg i snaut fem minutter før Lillestrøm reduserte nok en gang på Intility Arena, og det var mye takket rot i egen boks.

En pasning opp på feilvendt midtbanespiller ble brutt på egen halvdel og forsvarsfireren fikk aldri klarert, tross flere forsøk. Ballen havna til slutt opp hos Thomas Lehne Olsen, som satte inne gjestenes tredje for kvelden.

Like før slutt utligna gjestene til 4-4 etter en svak klarering, og for andre kamp på rad ga Vålerenga bort ledelsen helt på tampen av oppgjøret. Innbytter Raphael Ayagwa var på plass i returrommet og banka inn Lillestrøms fjerde for kvelden.

Det var stort sett det siste som skjedde, og det endte dermed uavgjort i generalprøven.

Vålerenga - Lillestrøm 4-4 (3-1)