Vålerenga vant 3-0!

Grindheim, Tollås Nation og Finne sørga for jubel på Ullevaal stadion. Se alle høydepunktene her!

Søndag kveld fikk Vålerenga besøk av Sogndal i den femte runden av Elitserien 2017, og etter tre tap på rad var det en revansjelysten gjeng som entra gresset på Ullevaal stadion.

Skuddvillig hjemmelag

Muhamed Keita var tilbake i startoppstillinga for Vålerenga og sto for kampen første mulighet etter 12 minutter.

Venstrekanten dro seg innover langs sekstenmeterstreken og fyrte av et skudd, men dessverre like til side for mål.

Bård Finnes forsøk fra tilnærmet samme hold fem minutter senere gikk også utenfor målet til Matias Dyngeland, men Vålerenga var mer skuddvillig den første halvtimen enn i hele forrige hjemmekamp til sammen.

Tidlig bytte

Muhamed Keita måtte gi seg etter en drøy halvtime, og ble erstatta av Magnus Retsius Grødem.

19-åringen gjorde som i bortekampen mot Haugesund - kom inn fra benken og skapte uro i de bakre rekkene hos motstanderen.

To kjappe!

Venstresida til Vålerenga kom mer og mer til sin rett utover i førsteomgangen, og da Simen Juklerøds innlegg fra dødlinja ble blokkert til corner sto Ghayas Zahid klar med silkefoten.

Med en presis innoverskru traff han hodet til Christian Grindheim, og kapteinen sendte Vålerenga i ledelsen med en knallhard heading.

Ivan Näsberg og Tollås jubler for scoring nummer to (Foto: Digitalsport)

Kun tre minutter senere, og like før pause, dobla Jonatan Tollås Nation ledelsen.

Sogndal klarerte en corner fra Vålerengas venstreside, men kom ikke lengre enn på hodet til Kjelsrud Johansen. Spissen heada fri Tollås Nation som var iskald alene med Dyngeland.

En fantastisk avslutning på kampens første 45 minutter, og en fullt fortjent ledelse til pause.

Eirik Bakke hadde tydeligvis lite å melde til sine elever i pausa, for gjestene fra Sogndal var ute fem minutter før Svein Oddvar Moen var klar for å blåse i gang andreomgang.

Sluttspurt

Vålerengas skribent hadde heller ikke stort å melde den første halvdelen av andreomgang, men kunne konstantere at Sogndals første skudd på mål først kom etter 77 minutter.

Gjestene prøvde seg på en sluttspurt, men et par langskudd utenfor sekstenmeteren var det eneste de evna å true hjemmelaget med.

Og når kompisene Herman Stengel og Bård Finne viste frem pasningsfot og avslutningsteknikk i verdensklasse ble det 3-0 og en herlig avslutning på kampen.