Vålerenga sier ja til lovlig pyro 2020

Vi må få ha eierskap til egne arrangement.

Opptakene er fra runde 23, 2017. VIF tar imot Brann på Intility Arena. 


- Alt ble gjort riktig den dagen! 

Supporterkoordinator Matijas Loeb ser på opptakene.

- Vi hadde søkt om bruk av pyroteknikk i god tid. Søknaden ble godkjent av klubben, stadioneier, politiet, og brannvesenet. Innretningene var merket med navn på brukeren og var spredt over hele supportertribunen. Alle var forberedt og enige, og resultatet snakker for seg selv.

Vålerengas SK forklarer videre.

- Ingen bruker masker, fordi faren for bøter ikke er tilstede. Ingen ble skadet, ingenting ble ødelagt, røyken forsvant på 60 sekunder, og kampen ble avviklet uten forstyrelser. Det er dette vi kan få til når vi selv bestemmer over egne arrangement.

Det er nettopp det Arrangementsansvarlig Anita Alexandersen og SK Loeb vil at Vålerenga skal ha fremover: Retten til å bestemme selv. Vi skal ha eierskap til egne arrangement. 

Klanen har blusset siden 1999

(saken fortsetter under bildet)

bluss vålerenga skeid 1999 _klanen
Klanen blusset i 1999, da vi møtte Skeid. (Foto: Klanen)

Talsmann for Klanen, Erling Rostvåg, er oppgitt. Mannen med en master i forvaltningsinformatikk og stilling som administrerende direktør i Good Games forstår ikke hvorfor riksdekkende media virker overrasket og imponert over hvor kunnskapsrike og velformulerte han og andre frontfigurer for supporterklubber i Norge er. Som talsmann for en supporterklubb med 20 års erfaring med bluss på tribunen ønsker han nå fokus på essensen i debatten.

- Publikum er det viktigste elementet i et vellykket fotballarrangement, hvorfor snakker ikke media om det nå? Og hvorfor tas det beslutninger om oss langt opp i systemet, uten at vi er inkludert i dialogen?

Enklere før

- Det var rimelig problemfritt å blusse før, men så kom innskrenkningene i 2018. Da vokste antall "uønskede hendelser" kraftig. Hvis vi kan gå tilbake til ordningen vi hadde i 2017, og fortsette å jobbe målrettet sammen mot klare rammer hvor pyro er inkludert, da har vi en god greie på gang, sier Rostvåg.

SK Loeb er enig:

- Dette skal handle om publikum, om supporterne. Jeg mener bestemt at vi har kunnskapen og kompetansen til å arrangere trygge, gode kamparrangement som også inkluderer pyroteknikk som et underholdningselement. Alle føler seg ivaretatt og velkommen, også med pyro på tribunen, sier han.

Vålerenga har karantene ut året

For ordens skyld: Vålerenga har 3 kampers søknadskarantene om bruk av pyro, altså ut sesongen 2019. Videre bruk av bluss dette året kan innebære kraftige bøter til klubben. 

- 2020 må starte med helt klare rammer for bruk av pyro på stadion, fortsetter Loeb. Og det kan vi få til med god dialog som inkluderer supporterene. Det er det vi håper å få til med utvidet møtevirksomhet med alle parter fremover. 

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: