Videre med et nødskrik

Vålerenga er klare for 3. runde etter 4-3-seier over Brumunddal.

1600 tilskuere og blant dem en hel haug fra Oslo hadde tatt turen til Sveum Idrettsplass for å overvære 2. runde-oppgjøret mellom Brumunddal og Vålerenga onsdag kveld.

Bygda hadde mobilisert og inviterte til fest på tribunen, og hjemmelaget svarte på banen.

Katastrofeomgang

Gutta i kongeblått skapte en og annen halvsjanse i løpet av den første halvtimen, men det var Brumunddal som var nærmest scoring.

Etter kvarteret spilt rota Vålerenga det ordentlig til for seg selv. Kjetil Haug var langt ute for å avverge en ball i bakrom, men hjemmelagets toppscorer, Finstad var først på andreballen. Spissen dro med seg kula og banka den i stolpen.

Haug slapp med skrekken, men det varte ikke lenge. 20 minutter senere var sisteskansen uheldig med en retur, og Finstad kom først og satte inn 1-0 etter 37 minutter.

Vondt skulle bli til verre for Vålerenga, for minuttet før pause dobla hjemmelaget. Igjen var det svakt bakerst hos gjestene.

Innbytter Henrik Udahl brukte 25 sekunder på å finne veien til nettmaskene (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Fagermo måtte ta grep og bytta fire mann fra start i den andre omgangen. Hedenstad, Sahraoui, Strand og Udahl kom inn, og sistnevnte brukte 25 sekunder på å finne veien til nettmaskene. 1-2 og god tid på å snu det. Den tida trengte gutta, for det var lenge mellom høydepunktene også etter hvilen.

Gjengen på bortetribunen måtte vente helt til kvarteret før slutt før utligninga kom, og det var en venstreback som kom oss til unnsetning.

Vegar Eggen Hedenstad tok en kort corner og Osame Sahraoui fant Zuta på full fart inn i boksen. Svensken dro til og banka ballen inn i lengste.

Dønnum-dobbel

Brumunddal ga seg ikke, og fem minutter før slutt var toppscorer Finstad på plass igjen. Spissen knuste Bjarnason i lufta å sendte Sveum til himmels.

Heldigvis for Vålerengas del var Aron Dønnum ordentlig påskrudd, og på ett minutt hadde Eidsvold-gutten snudd kampen til 4-3. Det holdt helt inn og vi er videre til tredje runde.