Vi vant!

Udahl-dobbel og Layouni-scoring sørga for 3-0 over KBK.

To lag på desperat poengjakt møttes på Intility Arena søndag kveld. Gjestene fra Nordmøre sto med ett fattig poeng før avspark, mens Vålerenga ikke hadde vunnet i Eliteserien siden 24. april.

Oppgjøret starta rotete med et visst overtak til Kristiansund, men så tok Vålerenga mer og mer over. Høyresida med Hedenstad, Christensen og Layouni var spesielt aktiv før pause, og sistnevnte kom til flere avslutninger og innlegg.

Svensken var den i kongeblått som var nærmest scoring, men det sto 0-0 da dommer Marius Lien blåste av til pause. Kampen trengte definitivt et mål, og det hadde Henrik Udahl skumle planer om å gjøre noe med.

Amor Layouni med sesongens første nettkjenning mot KBK (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Drømmestart på 2. omgang

Spissen erstatta Seedy Jatta fra start i omgang to og etter ett minutt lå ballen i nettet. KBKs sisteskanse, Mbaye hadde tilsynelatende full kontroll utenfor 16-meteren, men prøvde seg på en dragning. Udahl lot seg ikke lure, vant ballen og satte kula inn i det åpne buret fra 17-18 meter.

Feiringa foran Østblokka sa det meste om hvor kjærkommen den scoringa var, og det ga tydelig energi til gutta ute på matta. Seks minutter senere dobla nemlig Amor Layouni ledelsen til 2-0.

En corner fra venstre havna i returrommet til Petter Strand, og bergenseren fyrte av fra distanse. Skuddet hadde retning mot mål, og fikk ekstra fart da Amor Layouni sto på fem meter og styrte den videre inn i kassa.

Udahl jubler foran Østblokka (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Full kontroll

Etter en tam førsteomgang var det et helt annet trøkk over Vålerenga etter pause. Hjemmelaget var nærmere 3-0 enn gjestene var redusering, og det var kun et tidspørsmål før neste skulle sitte.

Odin Thiago Holm ble bytta inn 20 minutter før slutt, og kort tid etterpå sto han bak det som ble Henrik Udahls andre scoring i matchen.

Stortalentet dro seg forbi enn KBK-spiller og fyrte av fra 17 meter. Mbaye måtte gi retur, og der var selvfølgelig Udahl på rett plass til rett tid. 3-0 og full kontroll.