- Vi utfyller hverandre

LA MANGA: Christian Grindheim og Magnus Lekven fant tonen mot Zenit St. Petersburg, og duoen trives godt sammen på midtbanen.

Annonse:

Etter en rolig dag på lørdag, var Vålerenga-spillerne tilbake på det grønne La Manga-gresset søndag morgen for litt lek og en felles styrkesirkel. I ettermiddag venter nok en tøff fotballøkt, før gutta skal samles for å se VM-finalen i håndball.

God kjemi på midten

Det er to dager siden Vålerengas kamp mot Zenit, og mye av analysen er unnagjort. To av spillerne som kom svært godt ut er midtbaneduoen Christian Grindheim og Magnus Lekven.

Sistnevnte var mye skadeplaget i fjorårssesongen, men nå ser Vålerengas nummer 8 ut til å være tilbake i godt gammelt slag. Og Lekven skryter av samarbeidet med kapteinen.

- Jeg syns samarbeidet fungerer veldig bra. Vi har en god forståelse, og tar over for hverandre hvis en av oss er ute av posisjon. Det ser bra ut foreløpig i hvert fall, sier Lekven.

Saken fortsetter under bildet

Magnus Lekven var god i den sentrale midtbanerollen mot Zenit St. Petersburg (Foto: Digitalsport)
Magnus Lekven var god i den sentrale midtbanerollen mot Zenit St. Petersburg (Foto: Digitalsport)

Et normalt sett pasningssikkert russisk storlag hadde problemer med aggressive Vålerenga-spillere, og i store deler av kampen var det Grindheim og Lekven som var ballfordelerne på banen.

Har dere en tydelig rollefordeling dere i mellom?

- Magnus er vel den som i utgangspunktet skal holde litt igjen, men går han fremover, så holder jeg. Det viktigste er at vi ikke går begge to, så det prøver vi å holde oss unna, smiler Grindheim.

Ungt lag

i årets Vålerenga-tropp er det Christian Grindheim som er eldstemann i gruppa, og kapteinen syns det er bra med så mange sultne unggutter som vil vise seg frem. Det gjør at han og resten av de litt mer erfarne spillerne må være på tåhev.

- Det er alltid bra med unggutter som banker litt på døra. Det motiverer både meg og resten av den litt eldre garde, sier Grindheim.

Og det gjenspeiler også treningsøktene på La Manga, der intensiteten og nivået på gruppa har vært solid gjennom hele uka.


Annonse fra Eliteserien: