riisnes

- Vi spiller en meget god førsteomgang

Vålerenga 2 tapte 1-3 for Hødd, men unggutta fikk virkelig vist hva som bor i dem.

Annonse:

Med eliteseriekamp allerede torsdag kveld, var det et pur ungt Vålerenga-lag som entret matta mot Hødd tirsdag ettermiddag. Blant dem var 15 år gamle Alexander Hammer Kjelsen i midtforsvaret, og en Odin Thiago Holm på vei tilbake fra skade. 

Med Dag-Eilev Fagermo på tribunen imponerte talentene stort før pause, og selv om Hødd hadde et spillemessig overtak var det hjemmelaget som ledet halvveis. 

Florind Lokaj vant ballen sentralt i banen og spilte fri 16 år gamle Jacob Dicko Eng. Den tekniske kantspilleren sto med to scoringer på de to første kampene, og det var han som sendte Vålerenga i føringen med en lekker avslutning i lengste. 

Med et ekstremt kampprogram den neste måneden, måtte trener Øystein Sanden foreta seg flere bytter halvveis. Det litt mer rutinerte Hødd-laget tok mer og mer over utover i kampen, og satte inn tre mål i 2. omgang. 

Saken fortsetter under videoen: 


Til tross for at det endte med 1-3-tap for unggutta, var det svært mye positivt å ta med seg fra oppgjøret på Intility Arena. 

- Jeg sitter igjen med en meget god førsteomgang, der vi har god struktur både offensivt og defensivt. Vi stiller med et stopperpar på 15 og 17 år, men klarer å stå godt i mot voksne sluggere fra Hødd, sier trener Sanden og fortsetter: 

- 2. omgangen blir brutal, men også veldig god læring for unggutta. Både Magnus Bech Riisnæs og Andreas Steensrud leverer på et meget høyt nivå, og det samme gjør Jacob Dicko Eng, som igjen havner på scoringslista. Jeg blir ikke overrasket om han får eliteseriedebuten allerede i år, avslutter han. 

Neste kamp for Vålerenga 2 er hjemme mot Kvik Halden mandag 5. juli, før turen går til Alta 7. juli. 

Kampfakta

Vålerenga 2 - Hødd 1-3 (1-0)
Intility Arena, PostNord-ligaen avd 1
Runde 3, tirsdag 29. juni kl. 17.00
Tilskuere: 130

Vålerenga 2s lag: Haug - Toure (Jensen 58), Kjelsen, Kuci, Mulaj - Thiago Holm (Engesvik 46), Lokaj, Riisnæs (Eskilsson 80) - Stensrud, Eng (Sa´Ad 46), Lekhal (Muratovic 46)

Vålerengas målscorer: Jacob Dicko Eng (40. min)
Hødds målscorere: Bendik August Engen (50. 78. min), Peder Nersveen (61. min)

 

Annonse fra Obos-ligaen: