- Vi skal bli best i Norden på spillerlogistikk

Lars Tjærnås har hatt sine første dager i Vålerenga etter nyttår. I intervju med VIF TV forteller han hvordan klubben skal jobbe med spillerlogistikken i årene som kommer.

Før jul ble det klart at Lars Tjærnås er tilbake i Vålerenga 20 år etter at han var hovedtrener i klubben. 57-åringen er ansatt som sjefsspeider og skal sammen med sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen, ha hovedansvaret for spillerlogistikk.

Se videointervju i vinduet under: 


- Det er ufattelig godt å være tilbake, og jeg må jo si at det føles litt ekstra godt når jeg kan sitte å se ut på noen fasiliteter som er helt i Norgestoppen. Dit skal vi komme med laget etterhvert også, sier han med et smil mens han ser ut på et snødekt Intility Arena. 

Stort apparat

Vålerenga skal jobbe med å kartlegge spillere på en annen måte i årene som kommer enn hva som har blitt gjort tidligere.

Annonse:
Etter flere år som speider har Tjærnås etterhvert fått et bredt kontaktnett, og disse blir viktig i jobben med å sikre Vålerenga de beste spillerne. 

- Da jeg begynte som speider i Brann for 3-4 år siden kjente jeg et visst antall folk som jobbet med det samme. Fordelen nå er at jeg har blitt kjent med veldig mange flere i løpet av disse årene. Får vi henvendelser på spillere som vi tror kan være interessante, kan jeg ta kontakt med noen jeg kjenner i Tyskland, Belgia eller England for å få referanser på de. Dette er kanskje noe av det viktigste man gjør, i tillegg til all fotballen man ser selv, sier Tjærnås. 

Fire ledd

En av hovedgrunnene til at Tjærnås takket ja til jobben i Vålerenga er at han nå får muligheten til å bygge opp et nettverk og et system som skal gjøre Vålerenga til den desidert ledende klubben i Skandinavia, kanskje til og med Norden, på feltet som handler om spillerlogistikk. 

Jeg ser nok i snitt 7-8 timer fotball om dagen, og kanskje verre enn det innimellom også.

— Lars Tjærnås

- Vi kommer til å ha et team som skal dekke én liga hver, og som skal rapportere inn til meg og Jørgen (Ingebrigtsen, sportslig leder journ.anm). De skal se et enormt antall kamper og være det første leddet i å kartlegge spillere, sier Tjærnås og legger til: 

- Det skal bli i alt fire ledd som ser spillerne før de blir aktuelle for Vålerenga. Første leddet er speiderne som jobber i de ulike ligaene, andre ledd er meg, tredje ledd er Jørgen Ingebrigtsen som sportslig ansvarlig og fjerde ledd er Ronny Deila. 

Full kontroll over Oslo

Apparatet som jobber for Vålerenga skal ha kontroll på spillere fra hele verden, men kanskje viktigst er det å skaffe seg en totaloversikt over talenter i og rundt Oslo.

- Vi tåler i verste fall en eller annen gang å bomme på en fra Nigeria, Zimbabwe eller Belgia for den saks skyld, men vi tåler ikke å bomme på en vi slipper fra Oslo. Vi skal være ekstremt gode, faktisk best i Oslo. Vi skal ha totaloversikt over byen, og det skal folk få se, avslutter Tjærnås. 

Se hele intervjuet med Lars i vinduet øverst i saken. 

Annonse fra Obos-ligaen: