Vi har tatt medalje!

Europa-plassen var sikret før årets siste kamp, men nå er det også klart at Vålerenga tar bronsen i 2020!

Det var tydelig å se at en medalje lå i potten for Vålerenga i årets siste kamp, for allerede før det var gått fem minutter var Fagermos menn var i føringen.

Storspilte

Årets unge spiller-nominerte Osame Sahraoui gjorde som han ville på kanten, og serverte Vidar Örn Kjartansson inne i boksen. Islendingen brukte venstrefoten og klistret ballen nede i hjørnet til stormende jubel og 1-0.

Saken fortsetter under bildet.

Kjartansson sendte Vålerenga i ledelsen i medaljekampen (Foto: Terje Pedersen / NTB)

Det var ingen grunn til å legge seg bakpå med 1-0, og Vålerenga fortsatte å kjøre over gjestene anført av en leken 19-åring.

Kvarteret ut i omgangen slo Henrik Bjørdal et godt innlegg som fant Sahraoui på bakre stolpe. Fra nærmest død vinkel satte han ballen inn i nettet via Eirik Wichne, og 2-0-ledelsen var et faktum.

Magikeren på farta igjen

Gjestene fra Sørlandet var knapt i nærheten av Vålerengas mål den første halvtimen, men det var ikke så rart. Osame Sahraoui var nemlig i det umulige hjørnet denne tirsdagskvelden, og i det 30. spilleminutt satte han inn sitt andre for kvelden.

Teknikeren dro seg inn fra venstre, curla ballen over de gule forsvarerne utenfor Deumelands rekkevidde, og inn i nota. 3-0 til Vålerenga!

Osame Sahraoui gratuleres etter sin andre scoring mot IK Start (Foto: Terje Pedersen / NTB)

Gutta herja regelrett med sørlendingene denne desemberkvelden, og gikk til pause med en overbevisende 3-0-ledelse.

Selv om gjestene hevet seg betraktelig etter hvilen, hadde Kristoffer Klaesson stengt buret og det offensive skytset fortsatte å plage de gules bakre rekker. Vålerenga var nærmere 4-0 enn Start var redusering, og når vi kan sette inn talenter som Odin Thiago Holm på tampen, må det jo bare bli flere mål.

Henrik Bjørdal prøvde seg på en avslutning som Deumeland reddet, men retureren ble hamret i nettet av Odin Thiago Holm. Hans første i Eliteserien ble feiret til ti i stil med en flikkflakk, og satte spikeren i kista for Vålerenga.

TAKK FOR I ÅR!

Med resultatet på Consto Arena (Mjøndalen-seier) var dette IK Starts siste Eliteseriekamp på en stund. Neste sesong spiller de gule og svarte i OBOS-ligaen, mens Vålerenga skal ut i Europa.

Vi har tatt vår første medalje på ti år og ender Eliteserien 2020 på en meget solid 3. plass. Tusen takk til supporterne våre for all støtte fra tribunen og i sosiale medier, dere er rå!

Toppbilde: Oskar Wikestad