- Vi har klart å skape en identitet på Intility Arena

Amund Skiri om sesonginnspurten, ambisjoner for 2018 og årets siste hjemmekamp.

Annonse:


Det gjenstår to kamper av årets sesong i Eliteserien, en sesong som i beste fall ender med 6. plass for Vålerengas del. I siste kamp på hjemmebane kommer Odd på besøk, og da lover Amund Skiri et helt annet lag og en helt annen glød enn tilfellet var i bortekampen mot Sandefjord. 

- Vi skal gi publikum det de fortjener etter en artig høstsesong på Intility Arena. De skal få et lag med maks intensitet, maks innsats og som vil frem å score mål. Det skal lyse ut av gutta at publikum, Klanen og alle som heier på Vålerenga fortjener å få en toppkamp som avslutning på sesongen, sier Amund Skiri. 

Første år som assistenttrener

Romsdalingen kom til Vålerenga før 2017-sesongen. Da hadde han sagt opp jobben som hovedtrener i Sportsklubben Herd og var klar for retur til klubben han blant annet tok seriegull med. Etter et år som assistenttrener i Vålerenga kan han derfor svare på følgende spørsmål: 

Er det best å være spiller eller trener i Oslos stolthet?

- Jeg skal fortelle hva som er best: Fotball er best i nuet, uansett hva du holder på med. Da jeg var spiller her så elsket jeg å spille for klubben. Bare det å få være med i den perioden jeg var her, og ta seriegull var helt utrolig flott. I øyeblikket syns jeg det er best å være trener og stortrives i rollen. Fotball har alltid vært livet for meg og det er fantastisk å kunne drive med det man elsker og brenner for, sier han og legger til: 

- Jeg er fortsatt en ung trener og føler selv jeg har mange steg å ta, men jeg håper og tror at jeg skal bli en enda bedre assistenttrener neste sesong, og da blir forhåpentligvis spillerne bedre også. Og det trenger vi, for vi har større ambisjoner enn å vake rundt midten, sier han. 

Saken fortsetter under bildet. 

Har skapt et hjem

Allerede fra første stund på Intility Arena merka både spillere og trenere at det var noe spesielt med det nye hjemmet. Selv om Vålerenga tapte de to første kampene var det en magisk atmosfære på tribunen, og Skiri merker på gutta at det betyr ekstra å spille på HJEMMEBANE.

- Jeg føler allerede vi har klart å skape en identitet på Intility Arena, og vi har klart å skape noen gode opplevelser. Inne i garderoben før kamp har vi et helt eget trykk, og når vi kommer ut på matta høres det enormt godt at Klanen er her og at alle som heier på Vålerenga er her. Det betyr mye, sier Skiri. 

Nå håper han og resten av teamet at de skal gi publikum en verdig avslutning på årets sesong med en strålende prestasjon mot Odd. 

- Det er veldig viktig for oss å gi publikum en god avslutning her hjemme. Måten de har stått bak oss på i en tøff start på Intility i høst fortjener at vi leverer en god prestasjon. De skal få se at vi jobber steinhardt og vil fremover å score mål, avslutter han. 

Se hele intervjuet med Amund Skiri øverst i videovinduet. 

Annonse fra Eliteserien: