Vi fortsetter kampen mot rasisme

I forbindelse med Vålerengas eliteseriekamp mot Stabæk lørdag vil spillerne gi rasisme rødt kort.

Vålerenga mot rasisme har blitt et begrep i norsk fotball siden starten i 1996 gjennom sitt mangeårige engasjement mot vold og rasisme i fotballen.

Daglig blir vi dessverre påminnet om at denne kampen langt i fra er vunnet, og derfor vil vi på ny markere dette i forkant av kampen mot Stabæk lørdag kveld.

– Det er viktig at Vålerenga Fotball Elite som en stor aktør i norsk fotball tar et klart og tydelig standpunkt i en så viktig sak som vedrører mange mennesker også utenfor banen. Vi spiller med Vålerenga mot rasisme på draktene våre, og vi markerer budskapet ekstra tydelig til enkelte utvalgte kamper, sier daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Erik Espeseth.

Ledende

Saken fortsetter under bildet.

IMG_3892

Når Vålerenga reiser rundt med sitt Engaland-besøk er en av postene barna skal gjennom et besøk til Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn. Sammen med en profilert A-lagsspiller snakker man om hvordan vi sammen kan bekjempe rasisme og mobbing i fotballen.

– Hver dag hører vi grusomme historier om rasisme fra hele verden, men også her hjemme er rasisme et stort problem på daglig basis for så altfor mange. Vålerenga Fotball Elite og Vålerenga mot Rasisme har som mål å være ledende i Norge i sitt arbeid for mangfold og inkludering i fotballen, sier Espeseth.

Fair Play

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Hadeland Gran Samfunn_VFE
Adam Larsen Kwarasey snakker om mobbing og rasisme på Hadeland i forbindelse med Engaland i år. Foto: Vålerenga Fotball Elite

Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn gjennomfører en rekke aktiviteter med fokus gode holdninger og Fair play innunder tiltaket Vålerenga mot rasisme.

– Vi arrangerer fotballturneringer for skoler hvor vi ber elevene ta avstand fra all form for diskriminering. Vi har også et lederprogram for ungdom hvor disse skal bli gode rollemodeller for andre barn og ungdom. Nytt av året er at vi samarbeider med 10 ungdomsskoler i Oslo hvor de deltar i en skolecup hvor de kan få like mye poeng for å vise gode holdninger og gjøre en samfunnsnyttig innsats, som å vinne fotballkampene de spiller gjennom hele skoleåret. Alle disse aktivitetene viser at vi jobber med holdningsskapende arbeid i tillegg til antirasistiske markeringer, sier daglig leder i Vålerenga Samfunn, Lars Eirik Eggen.

Før kampen mot Stabæk vil både spillere og støtteapparat sammen gi rasisme rødt kort.

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: