Vi er utrolig stolte av...

Alle spillerne med fortid i Vålerenga som presterer rundt omkring i ulike klubber.

Et av Vålerengas uttalte mål i utviklingsavdelingen er å stå «Sammen for Oslo-fotballen». Dette innebærer at Vålerenga, gjennom et godt samarbeid med andre klubber, skal løfte Oslo-fotballen slik at vi kan få frem flere potensielle toppspillere i regionen.

De faktiske tallene

Av 163 spillere i Vålerengas juniorstall de siste ti årene (89-98-kullene) er det 12 som har fått sjansen i utlandet, 34 i Eliteserien, 12 i 1. divisjon, 85 i 2. divisjon, elleve i 3. divisjon og ni i 4. divisjon.

Annonse:

Sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen er svært fornøyd med tallene, og sier det er helt i tråd med de målene klubben har satt seg.

- Utviklingsavdelingen skal produsere spillere til vårt eget A-lag, men hvis de ikke når helt opp hos oss er det bra at vi kan produsere spillere til klubber rundt omkring i stor-Oslo også, sier Ingebrigtsen og fortsetter:

- Hvis vi skal nå målet om å ha et godt lag og i tillegg ha spillere med lokal tilhørighet, er vi avhengig av talentene i Oslo-fotballen. Da er det fint at vi kan bidra med å utvikle spillere tilbake til klubbene rundt oss også, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Lars Olden Larsen herjer for KFUM I Obos-ligaen (Foto: Guttorm Lende)
Lars Olden Larsen herjer for KFUM I Obos-ligaen (Foto: Guttorm Lende)

Toppscorer i OBOS-ligaen

Denne sesongen har startet meget godt for flere av spillerne som har gått gradene i Vålerenga, og en av dem er Lars Olden Larsen som har tatt OBOS-ligaen med storm. Han bøtter inn mål for KFUM i vår nest øverste liga, og på de ni første rundene står Larsen med åtte mål. Det er flest av alle i OBOS-ligaen.

Spillende assistenttrener i Kåffa, og tidligere Vålerenga-helt Daniel Fredheim Holm er veldig glad for at Lars får vist frem potensialet sitt i OBOS-ligaen, og skryter av jobben 20-åringen legger ned for å bli bedre hver eneste dag.

Se intervju med Daniel i vinduet under:


Fruktbart samarbeid

Niklas Castro gikk fra Kongsvinger til Aalesund før denne sesongen, og gjør det godt for ligalederen fra Sunnmøre. På de fem første kampene står angrepsspilleren med to mål for tangotrøyene, som jakter opprykk til Eliteserien.

I Grorud, en av Vålerengas samarbeidsklubber, scorer Oliver V. Edvardsen og Thomas Elsebutangen jevnt og trutt, og trener for gultrøyene, Eirik Kjønø er veldig glad for at klubbene kan utvikle spillere i fellesskap.

- Da samarbeidet ble formelt med Vålerenga har flere gode og viktige spillere kommet fra akademiet. Fredrick Pettersen (1998) ble i fjor toppscorer for oss i en sesong som endte med 3. plass og nesten opprykk. Oliver Valaker Edvardsen (1999) er foreløpig toppscorer for oss i år og vi har også fått Thomas Elsebutangen som leverer gode prestasjoner og blir viktig i årets jakt på opprykk, sier Kjønø og legger til:

- Vi gleder oss til å videreutvikle flere Vålerenga-spillere i fremtiden og er glad for at dette samarbeidet er med på å gjøre oss sterkere, avslutter han.

Saken fortsetter under bildet.

Oliver V. Edvardsen har gått fra Vålerenga til Grorud, og er i dag en viktig spiller for Eirik Kjønø i PostNord-ligaen (Foto: Kenneth Berger)
Oliver V. Edvardsen har gått fra Vålerenga til Grorud, og er i dag en viktig spiller for Eirik Kjønø i PostNord-ligaen (Foto: Kenneth Berger)

Kjelsås topper PostNord-ligaens avdeling 2, med Ulrik Mathisen som en viktig brikke på laget, og i både Skeid og Asker er det flere gutter i troppen, som i likhet med de vi har nevnt over, alle kommer fra Vålerengas utviklingsavdeling de siste årene.

- Vi syns det er utrolig gøy at tidligere Vålerenga-gutter har tatt steget videre i sine karrierer og presterer jevnt på et høyt nivå. Det handler om å få frem potensialet i alle spillere, og derfor er det gledelig å se at flere er fremtredende i sine klubber, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren.

Annonse fra Eliteserien: