NTB_cMzMVIJpHmI

Vi er klare for semifinalen!

Vålerenga slo Brann 3-2 i onsdagens kvartfinale.

På en begivenhetsrik dag, med ny hovedtrener på plass, fikk Vålerenga den verst tenkelige starten på kvartfinalen mot SK Brann.

Japhet Sery sendte gjestene fra Bergen i ledelsen etter en corner allerede før det var spilt fire minutter, og nærmest direkte fra vårt avspark dobla Bård Finne til 2-0.

Bilder i etterkant viser at den første scoringa skulle vært avblåst for offside, men det ble den aldri.

Enorm Jatta

Vålerenga kom seg heldigvis etter sjokk-starten, og da Vegar Eggen Hedenstad stilte seg opp ved cornerflagget og sikta på Seedy Jatta tok det fyr på Intility Arena. Spissen brukte sin enorme spenst og heada inn reduseringa til 1-2.

Jatta gratuleres etter å ha satt inn reduseringa til 1-2 i onsdagens kvartfinale (Foto: Astrid Pedersen / NTB)

Oppgjørene mellom Vålerenga og Brann har stort sett alltid vært intense, og temperaturen både på matta og tribuna var det lite å si på i onsdagens kvartfinale.

Ofkir-perler

Med ett mål bak til pause var rammene satt før de siste 45. Vålerenga måtte ha scoring, og den kom etter en times spill.

Nok en gang slo Hedenstad en presis corner, og på bakre stolpe sto Stefan Strandberg og heada tilbake i feltet. Mohamed Ofkir kom i stor fart og stanga inn 2-2 bak en sjanseløs Dyngeland.

Keeperen var også sjanseløs da samme mann fikk en ny mulighet fem minutter senere. Henrik Bjørdal kom seg ned til dødlinja, la flatt inn i boksen og der var Ofkir med silkefoten. På direkten limte han ballen i vinkelen, og Vålerenga hadde henta opp 0-2 til 3-2.

Ofkir omfavnes av lagkamerater etter å ha sendt Vålerenga i ledelsen mot Brann (Foto: Astrid Pedersen / NTB)

Gutta, løp og kriga til krampa tok dem, og for 2. gang i 2023 kunne vi endelig stå foran ØSTBLOKKA å synge igjen. For en nydelig dag!