- Veldig takknemlig

Jacob Dicko Eng (17) og Seedy Jatta (18) forlenger kontraktene.

Annonse:


17 år gamle Jacob Dicko Eng kom til Vålerenga fra Lyn før årets sesong, og allerede etter noen uker på juniorlaget fikk han hospitere med A-laget.

Den sjansen tok han veldig godt vare på, og nå blir den talentfulle kantspilleren belønna med sin andre kontrakt i klubben. 

- Det er et veldig stort steg, og jeg er veldig takknemlig for å få denne muligheten. Vålerenga er en klubb som får frem unge spillere, og jeg ønsker veldig gjerne å bli en av dem, sier Dicko Eng. 

Ettertrakta unggutter

Både han og Seedy Jatta har fått flere muligheter i Eliteserien samt i Europacupkampene mot Gent. Det har ført til interesse fra både inn- og utland, og sportssjef Jørgen Ingebrigtsen er veldig glad for å ha fått signaturene på plass. 

- Det har gått veldig mye fortere enn vi hadde turt å håpe på med begge to. Seedy kom hit i januar i fjor, og Jacob i januar i år, og allerede etter et halvt år var de inne i A-troppen. Der har de gjort et veldig godt inntrykk, og har også blitt belønnet med landslagskamper, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen og legger til: 

- Både spilletiden her og spilletiden med flagget på brystet har påvirka interessen fra norske, skandinaviske og europeiske klubber. Det at de ønsker å fortsette karrieren her, og at vi får muligheten til å utvikle dem videre er vi veldig glade for, avslutter han. 

Ønsker å ta steg 

Jatta har vært involvert i 17 kamper for A-laget denne sesongen, og scora sitt første Eliteseriemål i bortemøtet med Stabæk. 18-åringen scora også sitt første landslagsmål tidligere denne måneden, og er veldig takknemlig for mulighetene han får i Vålerenga. 

- Det betyr veldig mye å ha signert en ny kontrakt. Det viser at coachen har troa på meg, og ønsker å satse på meg. Det har vært et ok år, men det er ikke Seedy på sitt beste. Det håper jeg å vise frem i 2022, avslutter han med et smil. 

Dicko Eng har signert en kontrakt som strekker seg ut juli 2024, og Jatta ut juli 2025. Vi gleder oss til å se unggutta herje i kongeblått i årene som kommer! 

Se video øverst i saken. 

Annonse fra Eliteserien: