- Ni kamper igjen og mange poeng å spille om

Endelig er troppen fulltallig etter landslagspausen, og Fagermo har lagt planene for preseason 2022.

Annonse:


Det er ingen eliteserieklubb med like mange landslagsspillere i A-troppen som Vålerenga, og det merkes på feltet når det er samling. Onsdag formiddag var heldigvis alle tilbake på Intility Arena, og forberedelsene til helgens møte med Rosenborg er i gang. 

- Det er veldig deilig å være skikkelig tilbake. Vi har fått trent bra med de som har vært hjemme, og så har mange av spillerne våre fått spilt gode kamper med flagget på brystet. Vi må være glade for at Vålerenga har så mange landslagsspillere, sier Dag-Eilev Fagermo og fortsetter: 

- Henger´n sa til meg at i landslagspauser tidligere var det full fart på treningene fordi vi ikke hadde noen landslagsspillere, men nå har vi elleve stykker. Da blir det færre på trening, smiler han. 

Sjefen har naturligvis vært rundt og sett spillerne i aksjon, og alle har vist god form for de ulike landslagene. Det er bra når vi går inn i de siste kampene for året.

- Det er ni kamper og mye poeng å spille om. Vi skal være griske der i tillegg til at vi skal prioritere å gi spilletid til talentene våre. 

I de få dagene troppen tok fri i landslagspausen prioriterte apparatet å få spikret preseason for 2022, og det er mye moro i vente. 

- Vi begynner relativt tidlig i januar med ordentlig testing. Gutta skal inn i trommelen, så det nytter ikke med noe ribbe og pinnekjøtt til jul her, ler han og fortsetter: 

- Vi skal trene litt på Kåffa-banen før vi reiser til Marbella, og derfra tar vi buss til Portugal hvor vi er invitert til en flott turnering med gode lag som blant annet FCK og Midtjylland. Når vi er tilbake i Norge skal vi stort sett spille treningskamper her hjemme. Den siste blir mot Häcken, og da håper vi å få til et skikkelig kickoff med supporterne etterpå, avslutter han. 

Fullstendig oversikt over motstandere og når treningskampene spilles kommer i en egen sak. 

Se hele intervjuet med Fagermo øverst i saken.

Annonse fra Eliteserien: