Vålerenga tapte på Ullevaal

Straffe, rødt kort og to mål i sekken da Sandefjord Fotball vant 2-1 søndag kveld.

vålerenga og Sandefjord Fotball avslutta en intensiv sesongåpning, med tre kamper på seks dager, i oppgjøret på Ullevaal stadion søndag kveld.

Gjestene fra Vestfold kom til hovedstaden med 0 poeng på to kamper, og Vålerenga ville revansjere torsdagens tap mot Haugesund.

Det lå med andre ord til rette for to offensive lag, men det tok lang tid før publikum fikk noe å glede seg over.

Kampens første sjanse kom etter 23 minutter, og den var det gjestene som sto for.

Håvard Storbæk ble spilt alene igjennom med Marcus Sandberg, men istedenfor å forsøke seg på en avslutning la han ballen på tvers inne i feltet, og der var Robert Lundstrøm først.

Gjestene i føringen

Etter at offsideflagget hadde ødelagt tre potensielle målsjanser for Vålerenga, tok Deila en prat med gutta da en av Sandefjords spillere fikk behandling ute på matta.

Umiddelbart så den lille pep-talken ut til å fungere, men så fikk Sandefjord straffe.

Jonatan Tollås Nation felte Håvard Storbæk på vei igjennom og dommer Rohit Saggi pekte på ellevemetersmerket. Marcus Sandberg valgte rett side, men skuddet fra Flamur Kastrati gikk via stolpen og i mål.

Svak førsteomgang

De første 45 minuttene var en tam forestilling fra begge lag, men Lars Bohinens mannskap kom best ut og kunne gå til pause med en forholdsvis fortjent 1-0-ledelse.

Hjemmelagets første avslutning mot mål (som ikke var offside) kom etter 44 minutter, og den var det Moa som sto for. Robert Lundström kom til innlegg fra sin høyreside, men headinga fra spissen gikk en god del meter til side for mål.

Vålerenga sleit i både pasningsspill og dueller og ble ofte straffa sentralt i banen, med brudd på vei fremover.

Jonatan Tollås Nation både scora og ble utvist i søndagens Eliteserie-kamp mot Sandefjord (Foto: DIgitalsport)

Dødball-laget Vålerenga

Vålerenga kom ut med ny frisk etter pause og det tok ikke mer enn tre minutter før det var balanse i regnskapet igjen.

Laget har terpa mye på dødball i vinter, og det fikk de betalt for mot Sandefjord.

Moa kriga til seg en corner på Vålerengas venstreside, og Herman Stengel slo ballen inn på hodet til Jonatan Tollås Nation. Kapteinen steg til værs og heada knallhardt i nettet fra snaut fem meter.

Stengels dødballfot var involvert i Vålerengas to neste store muligheter, men dessverre gikk headinga fra Nakkim rett på Sandefjords målvakt, og Nations flikk over mål.

Rødt kort

Da Vålerenga så smått hadde kommet seg inn i oppgjøret ble Jonatan Tollås Nation utvist. Midtstopperen felte Pau Vicente Morer på vei igjennom og fikk sitt andre gule kort etter 63 minutter.

Med ti mann på banen tok det ikke mer enn ti minutter før Flamur Kastrati satte inn sitt andre mål for kvelden. Elliott Kebbie hos gjestene runda Rasmus Lindkvist på høyresida og Sandberg ga retur på skuddforsøket.

Den plukka Håvard Storbæk opp, og da Vålerengas sisteskanse hadde forlatt målet for å prøve seg på en klarering, ble det enkelt å sette inn 2-1 for gjestene.

Dette var definitivt ikke Vålerengas kveld, og med en mann mindre på banen ble opphentinga en vanskelig oppgave.

Vålerenga - Sandefjord Fotball (0-1)
Mål VIF: Jonatan Tollås Nation (48 min)