Odd vant 2-1 på Skagerak Arena søndag kveld.

Et utsolgt bortefelt var det som møtte Vålerenga på Skagerak Arena søndag kveld. En nydelig tifo og stående, syngende supportere satte standarden for det som skulle skje på matta, og gutta starta forrykende.

Vålerengas supportere hadde møtt opp i hopetall for å støtte gutta i bortekampen mot Odd.

God start

Odd ble spilt lave på eget gress og Vålerenga skapte mye på hjemmelagets banehalvdel etter gode brudd over hele bana.

Gjestene kom flere ganger ned til dødlinja og fikk lagt inn foran mål, men det var først da Christian Grindheim kom fra dypet og klinka til fra 14 meter at Sondre Rossback måtte ut i full strekk.

Vålerengas hærfører kjørte skuddfinta før han dro til med venstreslegga, men dessverre havna avslutninga like utafor stolpen.

Vendepunkt

Vålerenga fortsatte å trøkke Fagermos menn bakover med et solid og aggressivt forsvarsspill, men til tross for et spillemessig overtak var det vertene som tok ledelsen, nærmest helt ut av det blå.

Marcus Sandberg ga retur på en avslutning fra Riki Risku og ingen hadde plukka opp løpet til Pape Pate Diouf på bakre stolpe. Senegaleseren kunne dermed enkelt sette inn 1-0 i et åpent mål.

Rollene snudd

Og der Vålerenga straffa Odd i starten var det tid for revansje like før pause.

Lundström ble brutt på vei fremover og da Oliver Berg hos vertene fant Fredrik Nordkvelle på venstresida, var svensken på etterskudd da telemarksgutten dro seg innover og curla ballen inn i det lengste hjørnet.

Vålerenga åpna best på Skagerak Arena, men vertene var effektive og scora to kjappe før pause.

Bytter i pausa og formasjonsendring

Ronny Deila tok grep og satte inn Daniel Berntsen og Abdisalam Ibrahim for å få mer rutine inn i laget. Sistnevnte kom til et par gode muligheter tidlig i den andre omgangen, men det ville seg ikke.

Ghayas Zahid ble flytta ut på kanten, men lurte seg inn igjen i banen og sørga for kampens prestasjon med drøyt 20 minutter igjen på klokka.

Lundström og Berntsen jubler med Zahid etter scoringa (Foto: Digitalsport.no)

Vakkert!

En fantastisk prestasjon av Vålerengas nummer 10 ga et lite håp om poeng i Skien.

Fredrik Semb Berge hos vertene ble lurt trill rundt av Zahid, som vippa ballen elegant over midtstopperen før han avslutta på halv volley ned i det lengste hjørnet.

Fantastiske supportere

Vålerenga prøvde seg på en sluttspurt, men skapte ikke nok sjanser til å true Odds ledelse.

Til tross for massiv støtte fra tribunen evna dessverre ikke Vålerenga å få med seg noe fra Skien søndag kveld.

Neste kamp for Vålerenga er hjemme mot Stabæk 7. mai. Billetter til kampen kjøper du her