Vålerenga-tap på Falkum

Odd vant 2-1 på Skagerak Arena lørdag kveld.

Et imponerende bortefølge hadde inntatt Skagerak Arena og vifta med flagg i klubbens farger da spillerne entra matta lørdag kveld.

Et Vålerenga-lag på jakt etter 4. plassen og mulig Europa-spill i 2023 starta med baklengs før halvtimen var spilt. Kaptein Jonatan Tollås Nation måtte ut med skade, og ikke lenge etter satte Dennis Gjengaar inn 1-0 etter et flatt innlegg fra høyre.

Store muligheter

Det tok litt tid før gutta fra hovedstaden våkna, men i løpet av det siste kvarteret inn mot pause ble det skapt flere gode muligheter. Simen Juklerød og Osame Sahraoui var mye involvert, men den siste lille finishen mangla. Det gjorde også dommeravgjørelser.

Sjansene de siste minuttene før hvilen tatt i betraktning, så var det ikke helt fortjent at vertene leda 1-0 da lagene gikk i garderoben.

Petter Strand løp og kriga som vanlig for de kongeblå (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Vålerenga fortsatte å skape store sjanser også etter hvilen, men ballen ville ikke i mål. Solomon Owusu redda to ganger på strek før pause, og gjorde det samme da Amor Layouni skøyt med ryggen mot mål etter en corner i det 64. minutt.

Så kom 0-2

At Vålerenga ikke hadde scora i kampen var smått utrolig, og da måtte det selvfølgelig komme en bak. Espen Ruud banka til fra skrått hold og tvang Sondre Rossbach ut i full strekk. På returen var Conrad Wallem og satte inn hjemmelagets andre for kvelden.

Fagermo gjorde flere bytter, men tross utallige forsøk var det kun gjengen fra Falkum som fikk ballen mellom stengene. Med en scoring i hver omgang endte det dessverre 2-0 til Odd denne lørdagskvelden.