Vålerenga-tap i Haugesund

Tross en solid andreomgang endte det med 1-2-tap på Vestlandet.

Det var Vålerenga som var best og skapte sjansene det første kvarteret på Haugesund stadion, men etter 16 minutter var Kristoffer Velde på farten og sendte hjemmelaget i føringen.

Et svakt utspill fra Klaesson falt rett ned i beina på navnebror Velde, og med et fininnstilt sikte curla han ballen i lengste og sørga for 1-0 til vertene.

Doblet

Haugesund fikk blod på tann etter scoringa og fortsatte å kjøre kampen på eget gress. Vålerenga skapte lite fremover, selv med en lovende åpning, og etter 36 minutter sto det 2-0 på måltavla.

Mikkel Desler slo inn fra høyresida og fant Ibrahima Wadji inne i boksen. Spissen hadde lurt seg inn mellom Tollås Nation og Lædre Bjørdal, og dobla ledelsen til hjemmelaget med en heading fra snaue fem meter.

Herolind Shala og Ibrahima Wadji i duell lørdag kveld (Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix)

Viste karakter

Haugesund var nærmere 3-0 enn Vålerenga var redusering, og med 0-2 i sekken etter førsteomgang ønsket Dag-Eilev Fagermo å se et lag med en sterkere karakter etter hvilen.

Osame Sahraoui erstatta Magnus Lekven fra start i den andre omgangen, og det første unggutten gjorde var å skaffe et frispark på høyresida. Dødballen slo Herolind Shala, og i boksen var Matthias Vilhjalmsson sterkest. 1-2 var et faktum allerede etter 46 minutter og Vålerenga kjørte kampen.

Annulert scoring

Som så mange ganger tidligere denne sesongen var Vålerenga livsfarlige på dødball. Etter 53 minutter burde det stått 2-2 da Jonatan Tollås Nation steg til værs og heada inn utligninga på corner.

Dommer Tom Harald Hagen annulerte målet for det som angivelig skulle vært et angrep på keeper, men en kjapp titt på reprisen viser at avgjørelsen definitivt kan diskuteres.

Osame Sahraoui satte fart på Vålerenga etter hvilen (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

Jaktet utligning

Etter en svak halvtime før pause var det Vålerenga som eide kampen i den andre omgangen, og gutta produserte den ene store sjansen etter den andre.

En drøy time ut i oppgjøret var Osame Sahraoui nære å sette inn 2-2 med hodet etter et godt innlegg fra Herolind Shala, men headinga gikk rett i klypene på Helge Sandvik.

Fagermo satte inn offensivt skyts i Benjamin Stokke og Odin Thiago Holm, men tross mange gode muligheter klarte ikke Vålerenga å få ballen i nettet. Haugesunds to scoringer før pause holdt til seier for de hvitkledde, og hovedstadens menn tapte den siste kampen før landslagspausen.