Vålerenga sprudlet i sesongens første borteseier

Salto-kongen Dønnum og hurtigtoget Kjartansson scora da Sandefjord ble slått 3-1.

Et imponerende bortefølge hadde tatt turen til Sandefjord for å støtte gutta på Release Arena søndag kveld, og det tok ikke lang tid før de tilreisende fikk noe å juble for.

Allerede før det var spilt ni minutter rulla høyresida, med Aron Dønnum og Vegar Eggen Hedenstad opp et lekkert angrep som endte med kampens første scoring. Vålerengas høyreback slo hardt inn foran mål, og med et solid press fra våre helhvite satte Jesper Taaje ballen i eget nett.

Dønnum er tilbake

Vålerenga fortsatte det offensive trøkket også etter scoringa, og fikk virkelig betalt for et aggressivt press. Midtbanetrioen vant kula gang på gang og 2-0 lå i lufta etter flere store sjanser.

Aron Dønnum har ikke tatt en eneste salto i Belgia, men borte mot Sandefjord kunne vår hjemvendte sønn endelig drive litt akrobatikk igjen. Først limte han ballen i krysset med utsida av venstrefoten før han kasta seg rundt i en baklengs salto foran egne supportere.

Aron Dønnum satte inn sitt første etter hjemkomsten (Foto: Vålerenga)

Vålerenga spilte en meget god førsteomgang og kunne fort scora flere enn de to de hadde da dommer Tore Hansen blåste av til pause.

Haug med assist

Da omgang to var fem minutter gammel slo Kjetil Haug en lang ball i bakrom. Vidar Örn Kjartansson løp fra midtstopper Quint Jansen, og alene med keeper var islendingen iskald og satte inn kampens tredje.

Gjestene reduserte med 17 minutter igjen på klokka, da assistkongen Haug feilberegnet et innlegg fra venstre. Ballen gikk over sisteskansen og vertens Alexander Ruud Tveter fikk en enkel jobb med å sette ballen inn i det åpne buret.

Kjartansson satte inn sitt 3. for året i søndagens bortemøte med Sandefjord (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Årets første borteseier

Tross en liten svak periode på tampen av oppgjøret spilte Vålerenga alt i alt en meget solid fotballkamp på Release Arena denne søndagskvelden. Med et stappfullt bortefelt i ryggen tok hovedstadens menn med seg tre scoringer og tre fullt fortjente poeng tilbake til Oslo.

Om fire dager er vi på plass i Tromsø, og om åtte dager blir det ordentlig kok når Hamkam gjester Intility Arena på fotballens festdag!