Vålerenga-spiller klar for PSV

Mathias Kjølø (16) har signert for den nederlandske toppklubben.

Vålerenga og PSV Eindhoven er enige om en overgang for 16 år gamle Mathias Kjølø.

Den sentrale midtbanespilleren kom til Vålerenga fra Kjelsås i januar 2017, og har tatt store steg gjennom vinteren.

Junior- og rekruttrener Gard Holme er glad for at Mathias får prøve seg ute i Europa og samtidig stolt på vegne av Oslo-fotballen, som nok en gang har fått frem et stort talent. 

Annonse:

- I Mathias har vi hatt en spiller som har bidratt med utrolig gode holdninger, og som har vært med å heve nivået på øktene våre. Han kommer selvsagt til å bli savnet, både som fotballspiller og person, sier Gard Holme og legger til:

- Vi som klubb er naturligvis utelukkende positiv til at en av våre spillere skal få prøve seg i en større klubb, og ser dette som nok et eksempel på at Vålerenga kan være et springbrett for unge spillere som ønsker å ta steget ut i Europa.  

_ PSV har fulgt han tett

Kjølø har vært en fast del av Vålerengas G19-gruppe, samt spilt kamper for både juniorlaget og gutter 16 etter overgangen fra Kjelsås.

Solide prestasjoner på banen ble belønnet med landslagssuttak, og fredag reiser han til Island for åpent nordisk mesterskap med Norges G16-landslag. Etter det venter en ny hverdag i Eindhoven.

Pappa og fotballagent Mike Kjølø var med da sønnen signerte kontrakten onsdag kveld, og er naturligvis veldig glad og spent på sønnens vegne.

- Mathias har spilt fotball i Kjelsås og tatt steg for steg hele veien, og det er litt slik han er som type. Han jobber hardt og er dedikert. I fjor høst måtte han ta et valg om hvor veien gikk videre, og da ble det Wang og Vålerenga som ble neste steg, sier Mike Kjølø og legger til:

- PSV har fulgt Mathias tett over en lengre periode, og etter et prøvespill i oktober 2016 ble han invitert tilbake for å spille en internasjonal turnering i Brugge. I tillegg til de gangene han har vært hos dem, har også klubben vært i Norge for å følge treningshverdagen i Vålerenga. Prosessen har vært veldig god, og selv om hverken jeg eller andre sitter med fasiten, føles dette veldig riktig nå, avslutter en stolt pappa Kjølø. 

Vålerenga takker Mathias for innsatsen så langt og ønsker all mulig lykke til i Nederland!

Annonse fra Obos-ligaen: