Vålerenga sikret seg stortalent!

Aleksander Hammer Kjelsen har signert en treårsavtale med Vålerenga.

Annonse:

På sin egen 15-årsdag feirer Aleksander Hammer Kjelsen med å signere proffkontrakt med Vålerenga. Den talentfulle midtstopperen kommer fra Bærums Verk Hauger og skal spille i kongeblått de neste tre årene.

I konkurranse med både norske og internasjonale klubber var det Vålerenga som trakk det lengste strået i jakten på unggutten, og det er naturligvis sportssjef Jørgen Ingebrigtsen veldig glad for.

- Akademitrenerne våre har gjort en svært god jobb med kartleggingen av Aleksander over lang tid, og vi har sett han både på treninger hos oss, på diverse talentsamlinger, og i spill for barndomsklubben BVH. Ferdighetene i kombinasjon med den personligheten og typen Aleksander er gjør at vi, og flere andre klubber i inn- og utland, har vært svært interesserte i å få på plass en avtale, sier Ingebrigtsen og legger til: 

- Kampen om talentene på Østlandet, i Norge, og for så vidt på tvers av hele Skandinavia er kraftig tilspisset nå, så at vi tilslutt fikk ønsket oppfylt og har Aleksander på plass i Vålerenga er vi veldig fornøyde med. 

Gleder seg

Hammer Kjelsen er blant de største talentene i sitt årskull, og deltok på sin første Equinor Talentleir i mars 2020. 15-åringen har også vært på besøk i Vålerenga tidligere, og er sikker på at han har tatt et godt valg når han nå skal ikle seg hovedstadslagets drakt.

- Det føles utrolig bra å være her. Jeg har veldig sansen for både spillerne og trenerne her, og håper å kunne utvikle meg videre både på og utenfor banen, sier han og fortsetter:

- Ambisjonene er først og fremst å spille meg inn på A-laget, og deretter bli en viktig del av Vålerenga om et par år. Jeg er en midtstopper som er bra med ballen i beina og som liker å gjøre medspillerne mine gode, avslutter Aleksander. 

Saken fortsetter under videoen. 


En fremtidig A-lagsspiller

Etter både prøvespill i Vålerenga, og som Ingebrigtsen er inne på - god kartlegging over lengre periode, vet klubben godt hva 15-åringen står for. 

- Aleksander er en «moderne midtstopper» og har mange av de kvalitetene man ser i de beste stopperne i landet. Han har god spilleforståelse og sterk basis. Han kan drive ballen fremover og sette opp spillere foran seg, men også bryte foran motstandernes angrepsspillere og spille enkle pasninger i lengderetning. Samtidig har han bra fart og gode ferdigheter defensivt, og vi tror han ganske raskt kan ta steget inn i A-gruppen med denne basisen, sier sportssjefen og legger til: 

- For et par år siden rekrutterte vi en veldig ung Odin Thiago Holm, og alle ser jo hvor det foreløpig har endt. Dette er en signering i samme sjikt. 

- Vi tror Aleksander ganske raskt kan finne seg til rette hos oss og gjøre seg fortjent til en plass i A-gruppen, og etter hvert spilletid med A-laget.  Det kommer til å bli «et maraton i tålmodighet og utviklingsfokus», men det har Aleksander i seg å klare bedre enn de fleste, det har vi stor tro på, avslutter Ingebrigtsen. 

Vi gleder oss til å se Aleksander i kongeblått i årene som kommer og ønsker han hjertelig velkommen til klubben!

Annonse fra Obos-ligaen: