Skjermbilde 2018-06-13 kl. 15.42.51

Vålerenga og Oslo Pride på lag

I år som i fjor vil Vålerenga Fotball delta i paraden med eget bidrag, og det er ikke tilfeldig at hjemmekampen mot Bodø/Glimt spilles samme dag.

Lørdag 30. juni kl.18.00 spiller vi, endelig, hjemmekamp mot Bodø/Glimt. Samme dag avholder Oslo Pride sin tradisjonsrike parade for feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Det er ikke tilfeldig at vi spiller fotballkamp samme dag som Pride-paraden går av stabelen.

Årets tema er Familie

Oslo Pride er Norges største kulturfestival for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, og består av konserter, kunstutstillinger, fester, show og politiske debatter.

Festivalen ønsker å synliggjøre skeiv kultur for å bidra til økt aksept og respekt for denne delen av hovedstadens mangfoldige borgere. Dette budskapet stiller Vålerenga Fotball Elite seg fullstendig bak, og vi ønsker å gjøre vårt for å bidra med å løfte mangfoldet i Oslo.

I år som i fjor vil Vålerenga Fotball delta i paraden med eget bidrag. Temaet for årets Pride er «familie». Oslo Pride ønsker å utvide, utforske og utfordre familie-begrepet.

Vålerenga-familien er en bred definisjon som sammenfaller godt med Oslo Prides visjon. Vi ønsker derfor hele Vålerenga-familien fra Vålerenga Fotball Elite til Klanen og de øvrige idrettene til å gå i paraden sammen med Vålerenga.

Paraderuten

  • 11:00 – Oppstilling på Grønlandsleiret for alle bidrag med kjøretøy
  • 12:00 – Oppstilling på Grønlandsleiret for resterende deltakere.
  • 13:00 – Paradeavgang fra Grønlandsleiret.

Skal debattere homofili i toppfotballen

I tillegg arrangeres Pride House og Pride Art i et eget telt midt på Youngstorget. Pride House synliggjør bredden i den skeive kulturen gjennom debatter, foredrag, workshops og ulike kulturuttrykk.

På Pride House løftes det bevisst frem debatter som ellers blir hysjet ned eller ignorert. Det er en partipolitisk nøytral arena hvor det skapes et rom for å synliggjøre mangfoldet av kjønn, identitet og seksualitet.

Én av debattene i år kommer til å dreie seg om homofili i toppfotballen og hvordan skape et miljø som tar vare på alle. Representanter fra Vålerenga Fotball Elite og Klanen deltar i debatten som vil finne sted på Youngstorget tirsdag 26. juni kl.20, og det oppfordres til publikumsoppmøte.

Vi håper å se så mange som mulig av dere i Vålerenga-familien både i Paraden, på Pride house og ikke minst på Intility Arena lørdag 30. juni kl.18:00 til hjemmekamp mot Bodø/Glimt
 

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 11.06.2018, oppdatert: 13.06.2018
Skrevet av: Matijas Löeb