Vålerenga nekter å tape hjemme!

Det gikk mot årets første hjemmetap, men så dukka Ivan Näsberg (og Felix Horn Myhre) opp og satte inn 1-1 langt på overtid.

I vinterkulda og flomlyset på Intility Arena tok Vålerenga imot Sarpsborg 08 til rundens hovedkamp søndag kveld.

Gjestene fra Viken sto med fattige ett poeng på de fem siste kampene og påpekte før møtet med Fagermos menn at de skulle være kontrollert desperate.

Ut av det blå

Vålerenga var som vanlig det førende laget på eget kunstgress, men tross spill mot ett mål i innledningen var det gjestene som tok ledelsen.

Et hardt og kontant innlegg fra Sulayman Bojang på høyresiden havna i beina på Ole Jørgen Halvorsen. Spissen hadde løpt seg fri fra Jonatan Tollås Nation inne i boksen og kunne enkelt ekspedere ballen i nettet til 1-0.

Saken fortsetter under bildet.

Sarpsborg 08 kunne juble først på Intility Arena (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Det var mye Vålerenga før scoringa og minst like mye etter, men med to flate femmere hos Sarpsborg 08 ble det vanskelig å tre seg igjennom. Gjestene har aldri tapt på Intility Arena, og gjorde ikke jobben enkel denne søndagen heller.

0-1 sto seg til pause, og Dag-Eilev Fagermo så seg nødt til å gjøre endringer fra start i den andre omgangen. Bård Finne erstatta Herolind Shala og kantspilleren satte fart på hjemmelaget umiddelbart.

Vidar Örn Kjartansson ble godt pakket inn før pause (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Dønnum i stolpen

En strålende Bjørdal-pasning i bakrom fant Finne på løp allerede minuttet ut i omgangen, og på direkten la han inn foran mål.

Aron Dønnum hadde tatt turen på bakre stolpe og i ensom majestet skulle han bare bredside ballen i mål. Dessverre sto metallet i veien og scoringa lot vente på seg.

Ballen var stort sett på Sarpsborgs banehalvdel hele andreomgang, men de oransjekledde særpingene gjorde jobben med å spille seg helt inn vanskelig. Forsøkene var definitvt til stede, men hverken Vidar Örn Kjartansson eller noen av de andre offensive kreftene traff mellom stengene.

Midtstopper til unnsetning

Vålerenga har vært bunnsolide på Intility Arena i hele år, og nektet å tape denne kvelden også. 0-1 sto seg til langt på overtid, men så dukka Vålerenga-gutten Ivan Näsberg opp på en corner.

Etter mye klabb og babb i feltet havna ballen til slutt opp hos midtstopperen, og med et hardt og kontant skudd banka han ballen (via Felix Horn Myhre) i nettet til 1-1.

Tett program

Matchen mot Sarpsborg 08 endte uavgjort og allerede onsdag kveld skal gutta i aksjon igjen. Da gjester vi Stabæk på Nadderud - også det rundens hovedkamp.