vif_follo7

Vålerenga mottatt som helter på Follo

«Engaland»-turneen for Vålerenga fortsatte med klubbesøk til Follo. Det var en stor suksess.

Annonse:


Fokusområdet inn mot Aalesund-kampen i prosjekt «Engaland» var Akershus Sør der vi vet vi har en stor andel Vålerenga-supportere. Klubbesøket ble lagt til Follo i høstferien der de allerede arrangerte fotballskole. I tillegg ble en rekke barn fra andre klubber i nærområdet invitert til å bli med på fotballfesten sammen med Vålerengas A-lagsspillere.

– Vi har utelukkende fått gode tilbakemeldinger, og barna storkoste seg med besøk av Vålerenga. Det er veldig enkelt og behagelig å forholde seg til flinke og profesjonelle folk som dere. Jeg er helt sikker på at dere gjør en jobb som kommer til å gi Vålerenga stor verdi i årene framover, sa hovedtrener i Follo, Anders Særvold etter besøket. 

Store stjerner

Vålerenga reiste til Follo med «Moa», Daniel Fredheim Holm, Bård Finne, Aron Dønnum, Kristoffer Klaesson, Jonatan Tollås Nation, Robert Lundström, Simen Juklerød og «Chiddi» Ejuke, i tillegg til Jørgen Ingebrigtsen og Carl Fredrik Birkemo fra det medisinske støtteapparatet. Og de ble alle møtt med horder av barn som ønsket både bilder og autografer. 

Klubbesøket, som kalles «90 for 90» består av 90 minutters trening for 90 barn. Den første timen gikk med til ulike fotballøvelser hvor Vålerenga-spillerne var instruktører og motivatorer sammen med Follos egne trenere. 

– Barna var naturligvis slitne etter en lang uke med fotballskole, men når man får servert pasninger av «Moa», og muligheten til å finte bort stopperkjemper som Jonatan Tollås Nation, fikk alle fornya energi. Dette var et minne for livet for alle som var med på dette, sier Særvold. 

Nytt Vålerenga-tap i «Drømmekampen»

Etter treningsøvelsene ble det hele avslutta med «Drømmekampen» hvor samtlige 90 barn spilte mot Vålerengas spillere i en skikkelig «møljekamp».

Etter å ha tapt 0-3 for KFUM og 1-3 for Bøler i de to første klubbesøkene, gikk Vålerenga rett i angrep og tok faktisk ledelsen mot Follo ved Chidera Ejuke.

Det tok dog ikke langt tid før Follo hadde fått organisert seg og presset Vålerenga bakover i banen. Dommer Tollås Nation ga Follo et korrekt straffespark for en hands, men keeper Fredheim Holm reddet mesterlig. Men da både utligningen og Follos ledermål kom kort tid etter, var det svært fortjent. På overtid satte Follo spikeren i kista med sin tredje scoring. 

– Vi ble rett og slett overkjørt av et teknisk godt lag med et engasjement uten sidestykke, sa Vålerengas hovedtrener for dagen, Jørgen Ingebrigtsen. 

Saken fortsetter under galleriet.

Viktig satsningsområde for Vålerenga

Prosjektet «Engaland» går ut på at Vålerenga skal knytte et sterkere bånd til hele Stor-Oslo ved å by på seg selv. Ikke bare ved klubbesøk, men også ved å arrangere seminarer hvor man kan utveksle erfaringer om alt fra spillerutvikling til markedsføring, samt sette fokus på profiler i og rundt området man satser på, i forkant av hver hjemmekamp denne høsten. 

– Vi har til nå vært på besøk hos KFUM, Bøler og Follo, og det er tydelig at det jobbes særdeles godt i klubbene i og rundt byen vår. Foran våre to siste hjemmekamper (etter Aalesund-kampen journ. anm), skal vi på to nye turneer i Oslo. Ikke bare kan vi lære bort mye til klubbene vi besøker, men vi kan lære mye av dem også, så det er vinn-vinn for alle parter, sier salgssjef for privatmarkedet i Vålerenga, Morten Nydal, og legger til:

– Vi deler byen med veldig mange klubber, og det er ekstremt viktig for oss å ha et godt forhold til alle sammen. Målet er at barna i disse klubbene skal holde med laget de spiller for seks dager i uka, mens på den syvende skal de heie litt ekstra på Vålerenga. 

Denne dagen var det Vålerenga som besøkte Follo, men på søndag er det Vålerenga som inviterer Follo til kampen mot Aalesund. Alle som var med på fotballskolen kommer inn gratis på kampen, mens alle foreldre, søsken, besteforeldre, naboer og venner av Follo kommer inn for bare 100 kroner på et eget felt reservert kun for Follo!

Kampen mot Aalesund går søndag 15. oktober 2017 klokka 18.00. 

Billetter kjøper du her

Annonse fra Obos-ligaen: