Vålerenga med egen fotballklasse på ny skole

Når Valle Hovin videregående skole åpner til høsten, vil Vålerenga Fotball stå bak fotballklassen.

Annonse:

Valle Hovin videregående skole, som flytter inn på hovedtribunen på Vålerengas nye stadion på Valle, arrangerte åpen dag for å introdusere skolen tidligere denne uken. 

Over 500 potensielle elever og foresatte hadde funnet veien til Vallhall denne kvelden.

– Oppmøtet var nesten overveldende, og det var langt flere som dukket opp enn jeg hadde turt å håpe på. Vi opplevde at responsen var veldig god. Det var mange spørsmål og stor interesse for tilbudet vårt, sier rektor Trine Øiseth.

Tett samarbeid med Vålerenga

I tillegg til studiespesialisering med toppidrett, med en egen fotballklasse, vil skolen tilby vanlig studiespesialisering med et bredt fagtilbud og mulighet for full fordypning innen språk, samfunnsfag, økonomi og realfag. Skolen vil ha fem klasser per trinn.

I tillegg skal de hjelpe elever som har falt ut, eller står i fare for å falle ut, av den videregående skolen. Og det er Vålerenga Fotball som skal stå bak fotballklassen.

Det som er spesielt for de som begynner til høsten, er at de kan være med å forme et miljø fra starten av. Det er helt unikt.

— Trine Øiseth, rektor Valle Hovin vgs

Skolen vil ha fem klasser pr trinn. I tillegg skal de hjelpe elever som falt ut, eller står i fare for å falle ut, av den videregående skolen. Det er Vålerenga Fotball som skal stå bak fotballklassen.

– Vålerenga skal stille med trenere både for gutter og jenter. I tillegg vil skolen ha en fotballfaglig dyktig lærer som vil samarbeide med Vålerenga sine trenere, og ha kontakten ut mot klubbene for de spillerne som ikke spiller for Vålerenga. For selv om trenerne kommer fra Vålerenga, kan spillerne/elevene komme fra alle klubber, sier Øiseth og legger til:

– Det som er spesielt for de som begynner til høsten, er at de kan være med å forme et miljø fra starten av. Det er helt unikt. De vil møte en fantastisk flott utstyrt skole, med mange valgmuligheter. Du trenger ikke å drive med idrett for å gå på Valle Hovin vgs, men du må like tanken på å være i et aktivt miljø. Liker du å trene har du muligheten til å bruke de ulike treningsrommene (styrketreningsrom, spinningrom og dansesal) både før og etter skoletid.
Det er også et mål å kunne bruke Vålerenga og deres samarbeidspartneres kompetanse inn i undervisning og opplæring.

Deler lokaler med nytt stadion

Den nye skolen, som skal stå ferdig 1. august senere i år, vil ha lokalene sine på det som blir hovedtribunen på Vålerengas nye leikegrind på Valle. Det er noe av det som skiller Valle Hovin videregående skole fra øvrige skoler i Oslo.

Valle Hovin videregående skole
Valle Hovin videregående skole

– Det mest iøyenfallende er jo at skolen ligger i et stadion. Det andre er at vi har er en omfattende og langsiktig skolefaglig samarbeidsavtale med Vålerenga Fotball. Det er en avtale som vi mener vil komme skolen til gode ikke bare når det gjelder trenerkrefter, men som et kompetansehevende samarbeid for begge parter. Skole og idrett har mye å lære av hverandre når det gjelder å utvikle ungdom, ikke bare som spillere og elever, men som hele mennesker.

Under byggingen arbeider skolen tett med Vålerenga Kultur- og Idrettspark (VKIP).
– Vi samarbeider om alt det praktiske: Alt fra innredning til uteområder. Hvordan vi skal få til en god drift av bygget, og ikke minst hvordan bygget skal fungere på kampdager. Vi har et veldig godt samarbeid med både Vålerenga og VKIP.

500 elever

Skolen er planlagt for 500 elever hvor det i skoleåret 2017/2018 vil være 150 elever på første trinn. Rektor Øiseth gleder seg enormt til å invitere både elever, lærere og andre ansatte til skolestart til høsten.

– Ja, Definitivt. Å skulle fylle det flotte bygget med elever og ansatte blir utrolig gøy og spennende. Jeg synes jeg er utrolig heldig som får lov til å være med på dette prosjektet.

HUSK: Søknadsfrist 1. mars!

Aktuelle linker:
Følg Valle Hovin vgs på Facebook
Nettsiden til Valle Hovin vgs

Annonse fra Eliteserien: