Slik markerte Vålerenga Pride

Var med på paraden lørdag og fargela Intility Arena i regnbuens farger søndag.

Se bilder fra Pride-helga nederst i denne saken.

Over 50.000 mennesker gikk i den største Pride-paraden i Norge og rundt 275.000 mennesker heiet fram paraden gjennom Oslos gater. Vålerenga var godt representert med både spiller, ansatte, frivillige og supportere som alle gikk bak A-lagets spillerbuss.

Saken fortsetter under videoen:


Det var Vålerenga Fotball, Vålerenga Fotball Elite og Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn som sto bak bidraget fra fotballen. Vålerenga Trolls var også representert i paraden. Det vitner om mangfoldet i idrettsforeninga.

Klubben for alle

– Det er viktig at Vålerenga går foran og viser at det er plass til alle. Idretten har fortsatt en lang vei å gå på dette, og derfor viktigere å vise at vi er med for å markere at vi virkelig er klubben for alle. Gjennom hele paraden ble Vålerenga møtt med positive tilrop og applaus, sier Espen Østerhaug i Vålerenga Fotball Elite.

A-lagsspillerne til kvinnene har ferie, mens A-gutta hadde kampen mot Sarpsborg å konsentrere seg om. Likevel stilte Jonatan Tollås Nation, som for tiden er skadet, opp og gikk sammen med resten av Vålerenga i paraden.

– Jeg er her for å støtte en god sak, vise ansikt og gå sammen med Vålerenga-bussen, supportere og ansatte i klubben. Vi burde ikke måtte markere dette, men vi må jo det, og det er viktig, sa Tollås Nation mens man ventet på å komme i gang på turen opp til Pride Park ved Spikersuppa.

– Vi går jo for klubben for alle så det er viktig å ta et standpunkt.  

Fargerik kampdag

Søndag ble Pride også tydelig markert på Intility Arena i forbindelse med familiekampen mot Sarpsborg 08. Ute i Fanzone ble du møtt av regnbueflagg i alle boder og ellers rundt arrangementet. I kantina, i VIP-arealene, på presserommet og i garderoben var dagen grundig markert.

Saken fortsetter under bildet

Fotball for alle Ivan Näsberg

Inne på selve stadion vaiet regnbueflagget stolt på flaggstanga, cornerflaggene var bytta ut til regnbuefarger, LED-reklamen viste fram sin fargerike side, kapteinene hadde båndet sitt i regnbuefarger og før kampen viste samtlige spillere opp en plakat med teksten «Fotball for alle». Samtlige ansatte bar også pin eller buttons i anledning markeringen.

– Jeg synes vi virkelig markerte dette på en god måte, og håper flere følger opp i årene som kommer over hele landet. Vi i fotballen har kommet enormt langt bare på noen år, og det er ingen grunn til å stoppe dette nå. Neste år vil vi markere dette på samme måte, om ikke enda bedre, og vi vil naturligvis delta i vår fjerde Pride-parade, avslutter Østerhaug.

Se bilder fra helga under.

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: