Vålerenga - Lokomotiv Moskva 0-2

Vålerenga hadde sjansene, men Lokomotiv Moskva scoret målene. Her er vår kamprapport.

Det ble en litt merkelig start på kampen. Det første minuttet gikk stort sett med til å bytte matchball, og når kampen endelig kom i gang gikk Lokomotiv Moskva i angrep på høyresiden. Innlegget fra Barinov traff Eder, som headet inn en meget tidlig ledelse til russerne.

Så satte kampen seg, med et Vålerenga i førersetet.

Finne i tverrliggeren

Etter fem minutter hadde Vålerenga kommet til hektene, og Bård Finne fant Osame Sahraoui som skjøt utenfor. Vålerengas første sjanse ble fulgt opp med flere farligheter. Etter 16 minutter kom en av de større, da Samuel Adekugbe legger inn til Matthias Vilhjalmsson. Islendingen la fint tilbake til Finne, som skjøt opp i tverrliggeren! I tillegg hadde både Aron Dønnum og Finne ytterligere skuddmuligheter.

Vålerenga fortsatte med å ha initiativet i omgangen. Samuel Adekugbe kom ofte rundt og legger farlige innlegg på en frisk venstreside, der Bård Finne og Osame Sahraoui bidro godt i hele omgangen.

Etter 41 minutter var Lokomotiv Moskva en sjelden tur fremover på banen. Zhemaletdinov sendte avgårde et skudd rett på Klaesson, som var uheldig. Han fikk ikke kontroll på ballen, og dermed trillet den i mål til tomålsledelse.

Omgangen endte dermed 2-0 til Lokomotiv moskva, et resultat som på ingen måte gjenspeilet hvordan omgangen så ut i banespill og sjanser.

Shala snart tilbake

Herolind Shala stilte opp i Direktesports studio. Han kunne fortelle at han er tilbake i full trening, og er straks aktuell for kamp igjen!

Vi gjorde følgende bytter i pausen:

Inn: 33 Nouri, 7 Vega Ut: 18 Borchgrevink, 11 Finne

Mange Vålerenga-sjanser

Vålerenga fikk den første muligheten i andre omgang. Aron Dønnum og Deyver Vega hadde en smart løsning på et frispark nesten nede ved cornerflagget, men Dønnums skudd ble blokkert ut til corner.

Etter 49 minutter var de to på farten igjen. Vega la inn til Dønnum som kommer i god fart mot første stolpe, men gode russiske forsvarere sørger for at han ikke fikk ballen på mål.

Etter 53 minutter kom nok en stor mulighet. Magnus Lekven fikk et godt innlegg, og headet ballen like til side for mål. Minuttet senere er det innbytter Amin Nouris tur. Skuddet gikk via en forsvarer, og keeper reddet.

Planlagte bytter etter en time

Det ble gjennomført en rekke planlagte bytter etter 60 minutter. Oskar Opsahl, Odin Thiago Holm, Peter Michael, Ousmane Camara, Brage Skaret og Felix Horn Myhre kom inn.

Lokomotiv Moskva fikk sin første store mulighet i andre omgang etter 64 minutter, men skuddet gikk utenfor. Etter litt tid fikk det "nye" Vålerenga-laget satt seg, og spiller med høy energi og intensitet.

Vega kom seg fint ned til dødlinja etter 69 minutter. Han la farlig inn over keeper, men ballen gikk dessverre også akkurat over Peter Michael. Etter 78 minutter spilte Felix Horn Myhre smart igjennom Odin Thiago Holm. Unggutten fikk en veldig god mulighet, men avsluttet litt for sent og skuddet går via en forsvarer og til corner.

Sluttspurten

Vålerenga fikk nok en god mulighet etter 87 minutter. Peter Michael ble spilt så godt som alene igjennom med keeper. Han forsøkte å runde, men havnet litt langt ut på siden, og keeperen får til slutt også fingertuppene på ballen.

Alt i alt kan vi oppsummere at Vålerenga i aller høyste grad var på nivå med Lokomotiv Moskva. Vi var best i banespillet og i sjanser, både før og etter alle byttene etter en time. Ungguttene gjorde en veldig god figur den siste timen, og gir Fagermo mange valgmuligheter inn mot seriestarten mot Molde i april.

Men russerne scoret to mål, det gjorde ikke vi!