Vålerenga knuste Moss

Gutta ga seg ikke før det sto 5-1 på resultattavla.

Søndag kveld var det duka for toppkamp på Intility Arena da Vålerenga fikk besøk av tabellnabo Moss. Gjestene fra Østfold stilte mannsterke på tribunen med over 1000 tilreisende, men det var de med kongeblått hjerte som fikk mest å juble for.

Skadeskutt

Med både Daniel Håkans og Simen Juklerød ute med skade, og Brice Ambina i karantene med gule kort var det Petter Strand som fikk den dype rollen på midten fra start.

Ola Kamara gratuleres etter sin første scoring på Intility Arena (Foto: Terje Bendiksby / NTB)

Bergenseren måtte dessverre ut med skade etter et drøyt kvarter, og inn kom 18 år gamle Adrian Kurd Rønning. Midtbanespilleren har gjort sakene sine godt hver gang han har entret banen, og søndag kveld var intet unntak.

Etter kun ni minutter på banen banka han Vålerenga i ledelsen 1-0 etter en corner, og sørga for at hjemmelaget gikk til pause med ledelse.

To kjappe

Det var ingen stor førsteomgang, men Vålerenga hadde full kontroll i toppkampen og etter hvilen ble det full fyr foran Østblokka.

Først satte Ola Kamara inn 2-0 med en suser i nettaket, og kun to minutter etter gjorde Mees Rijks det samme.

Det var mye å juble for på Oslo øst søndag kveld (Foto: Terje Bendiksby / NTB)

3-0-ledelsen varte dog ikke lenge, for like før timen var spilt satte midtbanespiller Ian Hoffman inn reduseringa fra distanse. En markkryper sneik seg ned i hjørnet til Sjøeng, men heldigvis ble det kun med et trøstemål.

Ny El-Abdellaoui-scoring

Kvarteret før slutt var det nemlig duka for et fantastisk angrep av hjemmelaget, der Jones El-Abdellaoui fikk æren av å fullføre med stil. 18-åringen brukte samme teknikk som forrige kamp på Intility Arena og banka inn 4-1 med et skudd i motsatt vinkel.

Som om ikke det var nok satte Filip Thorvaldsen inn 5-1 på overtid etter et soloraid, og kan krysse av for sin første A-lagsscoring i OBOS-ligaen.

Med kveldens storseier på Oslo øst er Vålerenga tilbake på direkte opprykk med to poeng opp til serieleder Kongsvinger.