DSC08694

Vålerenga i grønn sone

Klubbenes regnskapstall viser at Vålerenga er i grønn sone.

Annonse:

Som et av lisenskriteriene til NFF klassifiseres klubbenes finansielle situasjon i kategori I (rød), II (gul) eller III (grønn). Dette gjøres to ganger i året, ved regnskapsavslutning 30. juni og 31. desember.

Systemet er basert på beregning av nøkkeltall med bakgrunn i innrapporterte regnskapstall. Nivået på nøkkeltallene gir igjen en poengsum, hvor totalsummen må overstige 65 poeng for å være i kategori II og 130 poeng for å være i kategori III. 

Rekordstore spillersalg i 2023 og 2024 bidro sterkt til at Vålerenga er i grønn sone (Foto: NTB)
Rekordstore spillersalg i 2023 og 2024 bidro sterkt til at Vålerenga er i grønn sone (Foto: NTB)

Vålerenga oppnådde 139,225 poeng som kvalifiserer til grønn sone (over 130 poeng) pr 31.12.23.

- Det er ingen hemmelighet at rekordstore spillersalg påvirker Vålerengas økonomi positivt. Samtidig har vi tatt flere grep for å sikre en mer bærekraftig økonomi uavhengig spillersalg, og det er en omfattende og langsiktig jobb. Selv om spillersalg er en naturlig inntektskilde kan dette utvikle seg negativt dersom spillermarkedet internasjonalt svekkes eller våre spillere i perioder er mindre attraktive, sier daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Svein Graff og fortsetter:

- Vi har stabile kommersielle inntekter, men det er sportslig suksess som legger grunnlaget for økonomisk vekst. Bodø/Glimt og Molde har fire-fem ganger så stor omsetning som oss takket være solide prestasjoner i Europa og spillersalg. 

Toppklubbenes regnskapstall for 2023 presentert viser omsetningsrekord.

Eliteserien og OBOS-ligaen omsatte for 2,8 milliarder før spillersalg i 2023. Drevet av økte medieinntekter, billettinntekter og UEFA-inntekter. Dette er en økning på 28% fra 2022. 

Som vanlig følger kostnadsøkningen med på inntektsøkningen, men kostnadene økte bare med 17% i samme periode.

Les tirsdagens pressemelding fra NFF her

Annonse fra Obos-ligaen: