Vålerenga herja mot Strømsgodset

Gutta leverte årsbeste mot drammenserne før pause og Osame Sahraoui scora sitt første Eliteseriemål. Les mer om kveldens 2-0-seier her.

Regnet hølja ned i hovedstaden søndag kveld da Strømsgodset gjestet Vålerenga og Intility Arena i den 10. Eliteserierunden.

Fagermos menn utnytta det raske kunstgresset og åpna fyrrykende. Gutta rulla opp det ene lekre angrepet etter det andre, og før det var spilt 15 minutter hadde Vålerenga skapt tre store målsjanser.

Dyktige i gjenvinninga

Et solid forsvarsarbeid sørga for at gjestene fra Drammen aldri fikk tid til å etablere eget angrepsspill. Hver gang de prøvde å spille seg ut bakfra vant våre gutter ballen og kjørte kontra.

Aron Dønnum var svært nære ved å lykkes da han dro av to mann og curla mot lengste, men dessverre gikk ballen centimetre på feil side av stolpen. Avslutninga hadde helt klart fortjent en bedre skjebne, men det skulle løsne.

Scoringsjubel mot Strømsgodset (Foto: Annika Byrde / NTB scanpix)

Angrepsspill i særklasse

Med det spillemessige overtaket Vålerenga hadde de første 35 minuttene av oppgjøret måtte scoringen til slutt komme. Og det var av det lekre slaget.

Christian Borchgrevink kom på et av sine mange løp langs høyresiden og la flatt inn i gjestenes sekstenmeter. Der hadde Osame Sahraoui tatt turen inn fra motsatt side, og på førstetouch klinka 19-åringen ballen i vinkelen til 1-0. Dette var ungguttens første eliteseriescoring, og mye tyder på at vi får se mange flere i årene som kommer.

Selvmål

På overtid i den første omgangen doblet Vålerenga ledelsen etter en corner.

Dønnum slo en perfekt ball inn i feltet som Lars JørgenSalvesen stusset videre. Tidligere Vålerenga-spiller Niklas Gunnarsson prøvde febrilsk å hindre at den gikk over streken, men ble sistemann som var borti kula før den endte i mål bak en utspilt Viljar Myhra.

Det var det siste som skjedde før pause, og Vålerenga leverte sin beste førsteomgang i 2020.

Gutta jubler for 2-0-scoringen mot Godset (Foto: Annika Byrde / NTB scanpix)

God kontroll

Det jevna seg litt mer ut etter hvilen, men Vålerenga hadde allikevel god kontroll på det gjestene foretok seg. Sjansene som ble skapt var det Fagermos menn som sto for, og det var mye takket være det bunnsolide defensive arbeidet.

Med årsbeste før hvilen la det grunnlaget for nok en seier på Intility Arena. Det betyr at Vålerenga fortsatt er ubeseiret på eget kunstgress i 2020, og innehar 3. plassen etter ti serierunder.